Home Utile 3 soluții eficiente pentru colorarea părului

3 soluții eficiente pentru colorarea părului

by GetLokal.ro

Vrei să-ți schimbi culoarea părului sau doar să o împrospătezi pe cea existentă? Din fericire, ai la dispoziție numeroase opțiuni pentru colorarea lui, care să te pună în evidență.

Descoperă care sunt cele mai eficiente soluții pentru schimbarea culorii părului, astfel încât să alegi ce este mai bun pentru podoaba ta capilară, din rândurile de mai jos.

Vopseaua permanentă

Cea mai populară opțiune pentru acoperirea firelor albe sau pentru modificarea nuanței părului este vopseaua permanentă. O găsești în orice magazin fizic sau online, în variante cu sau fără amoniac și este alegerea cea mai la îndemână, fiind considerată net superioară altor vopsele de păr.

 

Vopseaua permanentă se poate folosi atât în saloanele de specialitate, cât și acasă și este disponibilă într-o gamă variată de culori. În acest caz, părul vopsit rezistă pentru o perioadă mai lungă de timp, deoarece culoarea pătrunde intens în interiorul firului de păr.

În funcție de culoarea pe care dorești să o obții, poți să cumperi vopsea permanentă alături de un oxidant. Un avantaj al acestei vopsele este durabilitatea. Astfel, culoarea nu se duce decât după câteva săptămâni. Dezavantajul? Vorbim despre o tehnică mai elaborată de aplicare a vopselei și un timp mai îndelungat de acționare. În cazul în care nu ești obișnuit cu acest procedeu, poți avea nevoie de ajutor.

Vopseaua semipermanentă

Pentru momentele în care vrei să te bucuri de câteva șuvițe colorate sau ai nevoie de nuanțe specifice, merită să încerci și vopseaua semipermanentă. În această situație, culoarea se pierde gradual, după 5-6 spălări.

Cele mai citite articole

Spre deosebire de vopseaua permanentă, varianta semipermanentă nu conține amoniac, ci doar pigmenți direcți și nu are nevoie de oxidant. O altă deosebire este că vopseaua semipermanentă nu ajunge în interiorul firelor de păr, având o acțiune mai rapidă decât în cazul vopselei permanente.

Vopseaua semipermanentă se poate găsi într-o gamă variată de măști colorante, sub formă de șampon nuanțator sau spray. Măștile colorante și șampoanele nuanțatoare sunt cele mai rezistente, iar tu poți întreține culoarea obținută cu ajutorul unui balsam de protecție a culorii.

Vopseaua temporară

Nu în ultimul rând, există și varianta vopselei temporare. Aceasta se folosește pentru a schimba culoarea părului sau pentru intensificarea culorii naturale, chiar dacă nu acoperă firele albe.

Vopseaua temporară rezistă la aproximativ 6 spălări. Totuși, ține cont de faptul că, dacă îți dorești o nuanță deschisă, iar părul tău este închis, nu vei obține un rezultat prea vizibil. Poți să găsești vopseaua temporară sub formă de:

  • Șampon
  • Spray
  • Colorant
  • Cremă nuanțatoare

Spre deosebire de vopseaua permanentă, aceste opțiuni se aplică rapid și acționează la fel. Vopseaua temporară nu conține ingrediente agresive cu părul și te ajută să-ți schimbi nuanța, în cazul în care nu-ți place ce ai obținut, pentru că durează doar pentru câteva spălări.

În funcție de preferințe și de rezultatul dorit, găsești soluții utile de colorare a părului. Orice ai alege, te poți bucura de un păr sănătos, frumos și îngrijit, cu ajutorul vopselelor profesionale, cu ingrediente de calitate.

Tu cum obișnuiești să-ți schimbi culoarea părului?

Cele mai citite articole

You may also like