Home Utile 4 modalități în care ar trebui să îți pregătești bucătăria și alimentația pentru iarnă

4 modalități în care ar trebui să îți pregătești bucătăria și alimentația pentru iarnă

by GetLokal.ro

Suntem în acea perioadă a anului în care trebuie deja să ne acomodăm la schimbarea temperaturii și la mai puțină lumină. De aceea, este necesar să cunoști câteva metode prin care poți să îți pregătești bucătăria și alimentația pentru iarnă.

Iată cum să îți pregătești bucătăria, astfel încât să fie un loc sigur și confortabil pentru a mânca toate alimentele preferate de vreme rece.

Pe măsură ce zilele devin mai scurte și nopțile mai reci, gândurile noastre se îndreaptă către scorțișoară, lumina lumânării și dușuri fierbinți. Bucătăria este pe cale să devină mai aglomerată, cu tot felul de activități de coacere, tocănițe, supe și fripturi și este important să știi cum să te pregătești pentru lunile ce vor urma.

 

  • Aprovizionează-ți cămară

 

Nu există o modalitate mai delicioasă sau mai ieftină de a-ți pregăti bucătăria pentru lunile reci care urmează decât prin păstrarea produselor naturale în cămară. 

Acum este momentul să inventariezi cămară și să mergi la magazin pentru a te aproviziona cu alimente cât mai naturale. Gândește-te la bulionul conservat sau la cutie, la supe, la ton și legume și la produsele uscate precum paste, orez și gustări. 

Transformă abundența de roșii în gogonele și recolta extraordinară de mere din octombrie în gemuri, sosuri și tartine. De asemenea, nu uita să te aprovizionezi cu suplimente alimentare organice cum sunt cele de la vegis.ro, pentru că în lunile reci este nevoie de cât mai multe vitamine.

Îți vei mulțumi atunci când există un picior de zăpadă pe pământ și nu ai chef de o cursă de cumpărături.

 

  • Gășește punctele calde din bucătărie

 

Dacă îți place să faci pâine, vei dori să identifici spațiile frumoase și calde din bucătărie, unde aluatul se va face cel mai bine. 

Cele mai citite articole

Utilizează cuptorul, o cutie de fermentație sau alte moduri pentru a ajuta aluatul de pâine să crească atunci când temperaturile sunt scăzute.

 

  • Instalează o sobă

 

Acum că grătarul intră în hibernare, este timpul să cureți și să reglezi soba sau să investești într-una nouă. 

Scoate toate grătarele plitei și capacele arzătoarelor și curăță în profunzime. Bucățile vechi de alimente și resturile arse pot afecta performanța focului. De aceea, este important să te pregătești pentru o coacere confortabilă.

 

  • Practică pregătirea păsărilor de curte

 

Curcanii, puii, rațele și gâștele sunt piesa centrală a multor mese de sărbători. Păsările de curte insuficient gătite sau pregătirea necorespunzătoare a păsărilor de curte pot răspândi E.coli și pot îmbolnăvi familia sau pe oaspeții tăi. 

De exemplu, citește despre greșelile comune pe care oamenii le fac cu puiul crud. De asemenea, asigură-te că te speli pe mâini și cureți bine orice unelte sau blaturi care vin în contact cu păsările de curte crude.

Nu uita să utilizezi un termometru digital pentru carne pentru a confirma că temperatura interioară este sigură.

Așadar, nimic nu depășește deschiderea unei cutii de conserve la mijlocul lunilor geroase și gustarea produselor naturale din sezonul de vârf.

Sursa Foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

You may also like