Home Utile Tu ce faci cu surplusul de mâncare? Iată 3 metode cu ajutorul cărora nu vei mai arunca niciodată mâncarea!

Tu ce faci cu surplusul de mâncare? Iată 3 metode cu ajutorul cărora nu vei mai arunca niciodată mâncarea!

by GetLokal.ro

În perioada sărbătorilor sau a evenimentelor speciale, în care toată familia se adună la masă, unul din cele mai importante momente este acela când împărtășiți aceleași experiențe culinare. Până la urmă, mâncarea bună este cea care vă așează pe toți în jurul aceleiași mese și dă prilej poveștilor și amintirilor să curgă.

Problema nu este reprezentată de vasele care trebuie spălate la final, ci de resturile alimentare care, de cele mai multe ori, ajung în coșul de gunoi. Cantitățile mari de mâncare pregătite cu ocazia diverselor evenimente trebuie gestionate cu mai multă înțelepciune, mai ales în ziua de astăzi. Nu toată lumea își mai permite să arunce mâncarea, motiv pentru care poți recurge la o serie de metode care îți vor fi extrem de utile în acest sens.

 Iată 3 metode  cu ajutorul cărora nu vei mai arunca niciodată surplusul de mâncare:

  1. Gătește ținând cont de numărul de porții

Evident, cea mai utilă metodă este să gătești ținând cont de un anumit număr de porții. În felul acesta nu vei mai ajunge la cantități mari de mâncare risipită. Într-adevăr, poate fi dificil să îți pregătești cantitățile optime de ingrediente, mai ales dacă nu ești neapărat un expert în bucătărie. Oricum va fi mult mai bine să rămâi la final cu cantități mai mici de mâncare. Pe acestea le poți oferi celor nevoiași eventual. Evită pe cât posibil să arunci mâncarea rămasă, anticipând acest lucru și împărțind-o cu cei care au mai mare nevoie de ea.

  1. Congelează mâncarea

Cele mai citite articole

Congelarea preparatelor te poate salva de la risipă. Când vine vorba de această metodă, există niște trucuri de care poți ține cont. În primul rând, trebuie să ai un congelator pe care să te poți baza. Găsești în gama celor de la Altex.ro o mulțime de produse foarte bune. În al doilea rând, trebuie să respecți un moment anume în care să congelezi mâncarea. Cel mai bine se păstrează dacă o congelezi când este încă proaspătă. Poți lăsa spre consum doar câteva porții,iar restul să depozitezi în congelator. Așa vei fi 100% sigur că nu vei mai arunca nimic din ce ai gătit.

  1. Folosește un aparat de vidare

Pentru alimentele pe care vrei să le păstrezi mai mult, folosește un aparat de vidare. Cu ajutorul acestuia, vei păstra carnea, fructele și legumele mult mai mult timp proaspete în frigider. Acest aparat te poate ajuta chiar și la depozitarea produselor alimentare în congelator. Indiferent de dimensiunile frigiderului sau congelatorului, vei avea posibilitatea de a stoca mai multe alimente cu ajutorul unui aparat de vidat care, printre altele, va reduce și dimensiunile produselor alimentare. Așadar, vei putea stoca mâncarea mai inteligent.

 În concluzie, surplusul de mâncare nu va mai fi o problemă pentru tine dacă urmezi măcar o parte dintre aceste metode. Indiferent că este vorba de perioada sărbătorilor, de adunări de familie sau evenimente speciale, plăcerea gătitului nu trebuie asociată cu cantitățile mari de resturi alimentare. Totul poate fi consumat dacă păstrezi mâncarea în mod inteligent! 

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

You may also like