Home Utile 6 meserii care te vor ajuta sa îți găsești mai ușor un loc de muncă în străinătate

6 meserii care te vor ajuta sa îți găsești mai ușor un loc de muncă în străinătate

by GetLokal.ro

După cum observăm zilnic, la tot pasul, situația economică din România nu este din cele mai fericite, iar asta explică și proporțiile pe care le-a atins exodul forței de muncă în străinătate. Avem specialiști buni în toate domeniile, însă, din păcate, puțini își găsesc un loc de muncă în țară, de care să fie pe deplin mulțumiți. Așa se face că numărul românilor plecați la muncă în străinătate crește de la an la an, mulți alegând această opțiune imediat după terminarea facultății sau obținerea unei calificări într-o meserie căutată afară.

Dacă și tu te gândești să pleci, îți arătăm care sunt meseriile care îți oferă cele mai mari șanse de a găsi ușor un loc de muncă peste hotare.

1.   Asistent medical

Joburile în domeniul medical sunt printre cele mai căutate de către angajatorii din străinătate, iar, dintre ele, cea mai bogată ofertă este pentru asistenții medicali. Spre exemplu, clinicile nemțești desfășoară, în prezent, o amplă campanie de recrutare de personal medical auxiliar, așa că, aplică, și tu, chiar acum, pentru postul de asistent medical generalist în Germania. Bineînțeles, trebuie să ai calificarea necesară, iar, dacă ai și câțiva ani de experiență în spate, cu atât mai bine.

2. Specialist IT

Domeniul IT este într-o continuă expansiune, de aceea, piața are nevoie permanent de noi specialiști. Marele avantaj este acela că nu ai nevoie de o pregătire specială, adaptată țării în care vrei să lucrezi, sarcinile unui IT-st din România nefiind cu nimic diferite de cele ale unui specialist din Marea Britanie, Statele Unite sau din orice altă țară. Și limbajul de specialitate este unul universal, așa că nu ai nevoie decât de cunoștințele necesare pentru a aplica la un astfel de job.

 3. Șofer

Cele mai citite articole

Și acest job cere aceleași aptitudini, indiferent de țara în care lucrezi, așa că, dacă ești un șofer bun, ai mari șanse să își găsești ușor un loc de muncă în străinătate. Desigur, ideal ar fi să ai permis de șofer profesionist, pentru că ai o gamă mai largă de opțiuni și te poți angaja fie ca șofer de TIR sau camion, fie șofer pe dubă sau autoturism.

4. Constructor

Meseriașii în domeniul construcțiilor sunt și ei la mare căutare pe piața muncii din străinătate, chiar și muncitorii necalificați având șanse mari să își găsească un job pe un șantier. Pentru a câștiga o sumă care să merite să pleci pentru câțiva ani de acasă, trebuie, totuși, să ai o calificare într-un anumit domeniu, fiindcă un muncitor calificat este mai bine plătit. Fie că te pricepi foarte bine la pus faianță și gresie, fie că ești as la zidărie sau tâmplărie, îți poți găsi cu ușurință un job bine plătit pe un șantier sau poți lucra pe cont propriu.

5. Sales manager

Dacă ai un talent înnăscut de negociator, știi să comunici foarte bine chiar și într-o limbă străină și poți coordona o echipă, ești persoana potrivită pentru un post de sales manager. În România ți s-ar spune director de vânzări, însă, vom folosi termenul englezesc, fiind vorba de un job în străinătate. Evident, rolul tău este să te ocupi de vânzări, iar domeniul ți-l poți alege singur. Ține cont că, pentru a-ți găsi ușor un astfel post, trebuie să stăpânești limba engleză sau pe cea a țării în care vrei să lucrezi.

6. Lucrător în agricultură

De obicei, acestea sunt joburi sezoniere, dar, atunci când este nevoie de lucrători pentru diferite activități agricole, e ușor să prinzi un loc. Nu ai nevoie de cine știe ce calificare, dar, trebui să fii cât de cât familiarizat cu activitatea pe care o vei face, pentru că, acolo, nu stă nimeni să te instruiască și riști să fii trimis acasă.

Prin urmare, ai de unde alege, iar ceea ce îți rămâne de făcut este să analizezi toate ofertele în domeniul care te interesează și să aplici pentru joburile care se potrivesc pregătirii și preferințelor tale.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil