Home Utile Care sunt semnalele ca bateria auto trebuie inlocuita?

Care sunt semnalele ca bateria auto trebuie inlocuita?

by GetLokal.ro

Durata medie de viata a unei baterii auto este de aproximativ 3 ani, dar aceasta poate functiona chiar si pana la 6 ani. Totusi, timpul de functionare al acesteia poate fi influentat de mai multi factori care pot duce la scaderea acestei perioade. 

De aceea, soferii ar trebui sa fie atenti la semnalele masinii care anunta ca, in curand, acumulatorul auto va ceda. In acest fel pot fi evitate situatiile in care acestia raman blocati cu masina in zone indepartate sau in momente nepotrivite. 

Care sunt semnalele ca trebuie inlocuita bateria auto? 

In momentul in care bateria auto nu mai functioneaza corect, autovehiculul va intampina anumite probleme, mai mult sau mai putin evidente. Modelele noi de autovehicule au un martor in bord care anunta ca este necesar sa se inlocuiasca bateria, dar chiar si in aceste conditii, masina poate incepe sa ofere o serie de semnale, inainte de aprinderea martorului. 

Cele mai citite articole

Pentru inceput, se va putea observa o dificultate in pornirea motorului; cu cat bateria este mai aproape de descarcare, cu atat motorul masinii va porni mai greu. De asemenea, se va putea observa ca nici elementele electrice nu mai functioneaza la capacitate maxima. De exemplu, farurile nu vor mai lumina la fel de puternic atunci cand sunt porniti si alti consumatori electrici.  

Pot exista si schimbari ale aspectului bateriei, cum ar fi umflarea carcasei acesteia sau aparitia unui miros ciudat, similar oualor stricate, fapt ce necesita inlocuirea rapida a acesteia. In acest caz, soferii ar trebui sa viziteze magazinul online Vrum Auto, indiferent ce tip de autovehicul conduc. 

Ce se face cu bateria veche? 

Odata cumparata si inlocuita bateria auto veche, soferii se pot intreba ce pot face cu aceasta si cum pot scapa de ea. In general, se recomanda predarea acesteia unui vanzator de baterii auto, aruncarea acesteia la gunoi sau in natura fiind interzisa deoarece are capaciatatea de a polua solul si panza freatica din scoarta terestra cu sulfat de plumb, mai ales daca aceasta este deteriorata.

Prin urmare, soferii au obligatia de a recicla acumulatorii auto vechi, conform legii HG 1132/2008.  

Cele mai citite articole

You may also like