Home Utile Joburi de viitor: 3 oportunități pe care munca remote le oferă tinerelor talente

Joburi de viitor: 3 oportunități pe care munca remote le oferă tinerelor talente

by GetLokal.ro

În ultimii doi ani, regulile jocului s-au modificat radical pe piața de muncă, din pricina crizei sanitare provocate de Covid-19. În timp ce antreprenorii au fost nevoiți să se adapteze rapid la noile condiții impuse, angajații au început să conștientizeze importanța unui stil echilibrat de lucru, wellbeing și păstrarea sănătății mentale. 

Astfel, balanța puterii dintre cele două tabere a avut parte de un declin, produs în partea companiilor, persoanele angajate exprimându-și dorința de a lucra în sistem hibrid sau remote, departe de amenințarea patogenă. Din acest punct de vedere, companiile au gestionat momentul de criză, prin adoptarea unor strategii, care să ofere forței de muncă încredere și asigurare că lucrurile sunt menținute sub control. 

Pe de cealaltă parte, angajații profesioniști vin la masa negocierilor, pregătiți pentru a transforma modul actual de lucru. În percepția generației Z, forță de muncă apreciată de antreprenori în acest moment, joburile viitorului vin la pachet cu o serie de facilități care să ofere experiențe noi, flexibilitatea programul de lucru și mobilitatea locului de muncă. 

În circumstanțele date, sistemul remote reprezintă un trend care se poziționează pe un trend ascendent, informație validată și de sondajul efectuat de către Career Shift, în care 77% dintre angajații români sunt dispuși să-și schimbe actualul job în următorul an, dacă printre beneficiile expuse ar exista posibilitatea de a lucra de oriunde și mai mult timp liber. Mai mult, 72.7% dintre participanți s-ar angaja la o companie distinctă, pe un post similar, având același salariu, dacă ar putea lucra remote. 

Într-o perioadă în care noile talente își extind căutările spre job-ul visat, iată avantajele acestui sistem de lucru. 

Experiențe noi în comunități cu valori comune 

Accelerată de episodul pandemic, tehnologia a evoluat constant de-a lungul ultimilor doi ani, ceea ce a ușurat gestionarea stilului de muncă în sistem remote. Companiile au acum la dispoziție instrumentele digitale necesare, ce sporesc productivitatea și randamentul în cadrul echipei. 

Așadar, munca remote furnizează independență și mobilitate, atât în rândul freelancerilor, cat și în cazul persoanelor cu un contract de muncă. În ceea ce privește îngrijorările, în privința relațiilor interumane, ele pot fi menținute prin intermediul Internetului, unde oamenii comunică în timp real. 

Cele mai citite articole

În egală măsură, flexibilitatea încurajează la socializare, întrucât tinerele talente se pot integra în noi comunități, ce împărtășesc valori comune, vizitând destinații noi. Spre exemplu, tinerii sosiți în capitală pot găsi numeroase chirii Bucuresti la prețuri accesibile, în vecinătatea centrelor de cultură și divertisment. 

Dezvoltare profesională

Tensiunile financiare și instabilitatea mediului de afaceri au întărit ideea că, investiția în propria carieră pentru sporirea nivelului de competență, constituie un atu important, în cazul fiecărui angajat. Întrucât tehnologia a devenit o constantă în viața profesională, cursurile de pregătire online sunt o excelentă oportunitate pentru dezvoltare profesională. 

Indiferent de sectorul în care activează, o persoană angajată are ocazia să-și îmbunătățească bagajul de cunoștințe oricând, din fața telefonului sau al calculatorului. Desigur, un lider specializat este capabil să realizeze sesiuni de training în cadrul echipei sale, arătându-și susținerea și aprecierea. 

Menținerea unui echilibru între viața personală și profesională 

În perioada post-pandemie, ambiguitatea încă se păstrează în cadrul mediului de afaceri, din pricina provocărilor ce apar în mod constant. Pe măsură ce lunile trec și antreprenorii încearcă să găsească rezolvarea unor probleme organizaționale, cei care aleg calea sistemului remote încearcă includerea elementului de predictibilitate.

Oamenii funcționează mai eficient și productiv, atunci când știu toate datele problemei, iar elementele necunoscute nu-i surprind neplăcut. Drept urmare, angajații au înțeles importanța păstrării unui program stabil, care să facă o distincție clară între orele petrecute în interes de serviciu și cele de repaus și relaxare. 

Piața muncii funcționează asemenea unui rollercoaster, pe traseul căruia, lucrurile tind să se schimbe după prima cotitură. Pentru a păstra coeziunea echipei de lucru, un antreprenor inspirat este încurajat să asculte cerințele forței de muncă și să le integreze propunerile în strategia companiei.

Sursă foto: Shutterstock. 

Cele mai citite articole

You may also like