Home Viata sanatoasa De ce să alegeți puii vegetarieni

De ce să alegeți puii vegetarieni

by GetLokal.ro

Când vine vorba de consumul produselor de origine animală, se spune că suntem ceea ce mâncăm. Acum, imaginați-vă că hrana pe care fermierii o oferă animalelor pe care dumneavoastră le consumați ajunge la dumneavoastră în farfurie.

În cazul puilor, mulți fermieri obișnuiesc să folosească furaje speciale pentru ca puii să se dezvolte repede, resturi de zer, coji de ouă etc. La polul opus există pui crescuți după un regim vegetarian, doar pe bază de legume și cereale, așa cum puteți găsi La Provincia, unul din brandurile Grupului Carmistin.

Potrivit reprezentanților Carmistin, puii vegetarieni sunt hrăniți cu legume și cereale, dar preferatul lui este porumbul. Culoarea galbenă a cărnii și gustul de țară îi sunt datorate acestei diete. Mai mult, peste 70% din hrană este cultivată lângă Horezu, zonă recunoscută pentru pământurile fertile și nepoluate.

De ce nu toate fermele folosesc diete vegetariene

Pentru a putea aproviziona lanțurile de magazine alimentare, fermierii obișnuiesc să hrănească puii la cel mai mic preț posibil. Este o măsură de reducere a costurilor, care este în atenția majorității fermelor. Totuși, pe măsură ce populația noastră se extinde, avem un risc din ce în ce mai mare de expunere la o serie de ingrediente cu risc biologic, chimic și etiologic care pun în pericol siguranța produselor alimentare pe bază de animale, ca să nu mai vorbim de sănătatea noastră generală.

Beneficiile puilor vegetarieni

Cele mai citite articole

Ați văzut vreodată un pachet de pui etichetat „hrănit vegetarian” și v-ați întrebat cum ar putea fi posibil? Vegetarian înseamnă pur și simplu că puii au fost crescuți pe baza unei diete vegetariene, fără alte produse de origine animală.

Furajele vegetariene au concentrații mai mari de vitamine și minerale, iar proteinele stabile pe bază de plante se adaugă profilului său nutritiv foarte digerabil.

Acest lucru este important, deoarece hrana de calitate reprezintă un singur lucru: o dietă echilibrată. O dietă cu suficienți aminoacizi și calciu și care conține toate cerințele nutriționale pentru un pui este cu siguranță posibil de realizat fără utilizarea subproduselor de origine animală.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale alegerii puiului hrănit cu o dietă vegetală este gustul! Produsele lactate, ouăle și păsările de curte crescute pe bază de diete vegetariene au adesea o aromă mai bună.

Este demn de remarcat faptul că puii hrăniți cu hrană non-vegetariană nu sunt neapărat nesănătoși, ci pur și simplu nu oferă aceleași atribute pozitive ca puii hrăniți cu cereale și legume. Cu puii vegetarieni, veți avea parte de:

  • Carne mai slabă
  • Inimi sănătoase, datorită acizilor grași omega
  • Niveluri ridicate de vitamine și antioxidanți
  • Mai puține șanse de bacterii rezistente la antibiotice.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil