Home Locuri Viata in coreea de nord – asa exploateaza Kim Jong-un sclavii moderni care ii finanteaza regimul

Viata in coreea de nord – asa exploateaza Kim Jong-un sclavii moderni care ii finanteaza regimul

by GetLokal.ro

eci de mii de nord-coreeni lucreaza in Rusia in „conditii similare sclavilor” pentru a-si asigura traiul si pentru a finanta regimul

Daily Mail a publicat un articol in editia sa electronica care dezvaluie cum dictatorul nord-coreean, Kim Jong Un, exporta zeci de mii de lucratori in Rusia, unde sunt pusi sa munceasca in conditii de sclavie, iar salariilor lor sunt impozitate de guvernul comunist pentru a finanta guvernul. Informatia a fost data de un grup coreean pentru drepturile omului.

Centrul Bazei de Date din Seul care stocheaza informatiile despre drepturile fundamentale ale omului din Coreea de Nord, a emis un raport care estimeaza ca aproximativ 50.000 de muncitori sunt angajati in Rusia, potrivit Fox News. Muncitorii sunt victime ale cruzimii si lacomiei oficialilor corupti, care in cele din urma profita de pana la 90% din salariul pe care acestia il castiga.

Nord-coreenii care lucreaza in Rusia sunt platiti cu aproximativ 50.000 de ruble pe luna, echivalentul a 841 de dolari americani. Cel putin jumatate din aceasta suma este confiscata de un membru al conducerii Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord iar seful de echipa care supravegheaza locul de munca confisca inca 20% din aceasta suma, spune raportul. Muncitorii trimisi in Rusia aduc venituri de circa 120 milioane de dolari pentru guvernul nord-coreean, potrivit datelor stocate in baza de date.

Scott Synder, un oficial american care monitorizeaza aceasta problema a declarat pentru Fox News: „Guvernul nord-coreean pastreaza controlul strict asupra profiturilor muncitorilor, in unele cazuri, preluand pana la 90% din salariile acestora. Aceasta este o problema care este de mult timp in atentia noastra”.

Cele mai citite articole

Confiscarea salariilor este una dintre putinele modalitati prin care guvernul nord-coreean genereaza venituri, dupa ce sanctiunile internationale impotriva Phenianului, au interzis exportul produsele sale si au izolat tara, aruncand-o in saracie.

Rusia foloseste forta de munca ieftina si considerabila din Coreea de Nord pentru a construi un nou stadion de fotbal in Sankt Petersburg. Nord-coreenii au fost angrenati si in construirea unui complex de apartamente de lux din Moscova. Ei mai sunt angajati in industria de reparatii la domiciliu, unde indeplinesc sarcini precum zugravitul sau tencuitul, potrivit The New York Times.

Conditiile de munca sunt foarte dure iar normele de securitate a muncii sunt foarte precare. Un muncitor nord-coreean a murit in timp ce lucra pe stadionul de fotbal. Doua alte persoane au fost gasite moarte intr-un camin langa resedinta de lux din Moscova. „Ei nu au concedii. Mananca, lucreaza si dorm, dar dorm insuficient”, a spus seful rus al unui astfel de santier.

„Ei se afla, in principiu, in situatia sclavilor”. In ciuda acestor conditiilor dure, multi nord-coreeni mituiesc oficialii pentru ca sa fie trimisi in Rusia din cauza situatiei si mai grave din tara lor.

Coreea de Nord este considerata de catre Departamentul de Stat al SUA ca fiind angrenata in traficul de fiinte umane si munca fortata, la egalitate cu China, Siria si Iranul. Administratia Trump si-a exprimat deschis ingrijorarea cu privire la conditiile de munca din China ale muncitorilor din Coreea de Nord, care sunt contractati prin intermediul oficialitatilor de la Phenian si ofera valuta forte pentru conducerea nord-coreeana.

Secretarul de stat Rex Tillerson a propus sanctiuni noi impotriva Coreei de Nord in speranta ca aceasta problema se va rezolva. Un raport al Departamentului de Stat din luna trecuta a spus ca nord-coreenii din Rusia sunt supusi unor conditii de munca exploatatoare, caracteristice cazurilor de trafic de persoane, fiindu-le retinute documentele de identitate, nefiind platiti la adevarata valoare pentru serviciile prestate si fiind supusi abuzului fizic, lipsei masurilor de siguranta sau conditiilor de viata decente. Izolarea financiara a statului nord-coreean este una din masurile cerute de rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU, pentru sanctionarea statului comunist.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil