Home Viata sanatoasa 5 sfaturi pentru a menține frumusețea și sănătatea picioarelor tale

5 sfaturi pentru a menține frumusețea și sănătatea picioarelor tale

by GetLokal.ro

Pentru multe femei, picioarele fine și tonifiate au o importanță extrem de mare când vine vorba de frumusețea fizică. Mai mult decât atât, aspectul acestora poate oferi și câteva informații despre starea generală a unei persoane, picioarele varicoase și gleznele umflate, de exemplu, putând crea o impresie de picioare îmbătrânite sau bolnave.

Plecând de la aceste idei, nu este de mirare astfel că, de-a lungul timpului, au apărut numeroase produse, exerciții și dispozitive care să mențină picioarele cât mai sănătoase și mai frumoase.

5 sfaturi și metode pentru a menține picioarele frumoase și sănătoase

Deoarece problemele asociate cu membrele inferioare pot fi numeroase și pot avea diferite cauze, trebuie ținut minte că aceste sfaturi și metode sunt generalizate, ceea ce înseamnă că efectul lor poate varia de la o persoană la alta. Dacă dorești informații și tratamente specifice pentru cazul tău apelează la o consultație specializată în acest domeniu. 

Acestea fiind spuse, iată câteva sfaturi și metode pe care ar trebui să le iei în considerare dacă dorești picioare frumoase și sănătoase:

Exerciții fizice

Exercițiile fizice sunt ideale pentru a avea picioare tonifiate. Pe lângă faptul că acestea susțin și sănătatea membrelor inferioare prin promovarea circulației sangvine în acea regiune, activitățile cardio precum jogging-ul sau mersul pe bicicletă pot înlătură grăsimea existentă și pot sculpta mușchii.

Având în vedere că picioarele pot fi implicate în numeroase activități cum ar fi dansul, înotul sau chiar yoga, asigură-te că alegi o activitate care îți place și care este ușor de introdus în stilul tău de viață.

Stil de viață mai activ

Când vine vorba de venele dilatate la nivelul gambei pe care sigur dorești să le eviți, trebuie să știi că există numeroși factori de risc care ar putea duce la apariția lor, cum ar fi vârsta, genul, istoricul familial sau chiar timpul petrecut la birou sau stând pe loc, printre multe altele.

Cele mai citite articole

Dacă nu poți dedica o anumită perioadă din zi pentru exerciții fizice atunci încearcă măcar să reduci stilul de viață sedentar prin alegerea opțiunilor mai active, cum ar fi urcatul sau coborâtul scărilor în locul liftului sau mersul pe jos în loc de transportul cu mașina.

Ciorapi compresivi

Chiar dacă acești ciorapi nu sunt de regulă cei mai șic sau eleganți, ei pot ajuta la prevenirea și tratarea varicelor prin îmbunătățirea circulației sangvine la nivelul membrelor inferioare.

Dacă stai mult în picioare sau ai alți factori de risc care ar putea crește probabilitatea de apariție a varicelor, atunci ia în considerare ciorapii compresivi. În funcție de nevoile și preferințele tale, ciorapii compresivi pot fi de mai multe tipuri și pot avea diferite stiluri si lungimi.

Evită apa fierbinte

O baie fierbinte după o sesiune intensă de exerciții fizice sau după o zi obositoare la locul de muncă poate fi extraordinară pentru relaxare. Cu toate acestea, apa fierbinte poate afecta în mod negativ picioarele tale atât prin uscarea pielii cât și prin creșterea probabilității de umflare a acestora.

Mai mult decât atât, expunerea prelungită la apă fierbinte poate încetini și recuperarea musculară. Pentru a evita astfel de probleme asigură-te că folosești doar apă caldă atât pentru baie cât și pentru duș.

Evită expunerea prelungită la soare

Chiar dacă picioarele bronzate pot arăta frumos, ai grijă să nu exagerezi și să iei măsurile corespunzătoare pentru a evita cazurile de piele uscată, iritată sau chiar pătată. Mai mult decât atât, expunerea prelungită la soare poate crește și riscul de dezvoltare a cancerului de piele. 

Dacă dorești să te bronzezi asigură-te că iei toate măsurile necesare pentru a-ți proteja pielea și sănătatea.

Toate aceste sfaturi și multe altele pot fi de ajutor pentru a menține picioarele frumoase și sănătoase. Dacă prezinți totuși anumite probleme specifice apelează atunci la un medic specialist, doar acesta putând să îți recomande tratamentul și soluțiile ideale pentru cazul tău.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil