Home Calatorii 5 sfaturi pentru a te bucura de un city break perfect cu un buget redus

5 sfaturi pentru a te bucura de un city break perfect cu un buget redus

by GetLokal.ro

Un city break îți oferă posibilitatea de a te relaxa, mai ales după o perioadă lungă petrecută la birou. Dacă ești pasionat de călătorii, ai ocazia să descoperi în permanență locuri uimitoare și să vizitezi unele dintre cele mai importante obiective turistice din întreaga lume. Te poți bucura de experiențe memorabile și cu un buget redus, dacă ții cont de sfaturile pe care ți le oferim în acest articol.

  1. Ia-ți biletele de avion cu 2 luni înainte

De regulă, biletele de avion la companiile low cost au prețuri mai mici cu aproximativ 2 luni înainte de efectuarea unei anumite curse aeriene. Astfel, ai posibilitatea de a cumpăra bilete de avion către o mulțime de destinații din Europa cu sume între 20 și 30 de euro/persoană. Important este să fii flexibil în privința alegerii datelor de călătorie pentru a putea profita de cele mai bune tarife. Poți reduce din cheltuieli dacă, de exemplu, renunți la troler, înlocuindu-l cu un simplu rucsac de călătorii.

Ține cont de faptul că, din când în când, companiile low cost desfășoară și campanii promoționale atractive. Astfel, ai șanse să găsești zboruri și mai ieftine de 20 de euro/persoană/sens.

  1. Alege-ți cazarea din timp

Bineînțeles, după ce îți asiguri transportul, poți da startul căutărilor de cazare. Important este să nu lași lucrurile pe ultima sută de metri, întrucât vei rămâne cu puține opțiuni, probabil și destul de scumpe. 

Pentru a te încadra într-un buget redus, evită totuși zonele centrale, unde prețurile pot fi destul de piperate. Compară mai multe variante de cazare, atât la hoteluri, cât și la apartamente închiriere în regim hotelier, ținând cont atât de poziționare, cât și de prețuri și de review-uri. 

  1. Mănâncă la restaurante locale, departe de zonele turistice

Cele mai citite articole

Vei face economii considerabile dacă alegi să servești prânzul sau cina în localuri situate mai departe de agitația zonelor turistice.  Astfel, vei descoperi o mulțime de afaceri locale, unde vei putea savura mâncăruri tradiționale la prețuri chiar și cu până la 30 – 40% mai mici decât în centru.  În plus, te vei bucura din plin de ospitalitatea localnicilor.

  1. Folosește un city pass

Înainte de a pleca într-o anumită destinație este esențial să-ți faci o listă clară care să cuprindă toate obiectivele pe care dorești să le vizitezi – de la cele gratuite până la cele cu bilete de intrare. Poți achiziționa un city pass, care te ajută să economisești sume considerabile când vine vorba de vizitarea muzeelor și care îți oferă gratuitate la transportul public.

În paralel, calculează și suma pe care ar trebui să o plătești dacă optezi pentru vizitarea obiectivelor turistice pe cont propriu.

  1. Plătește-ți city break-ul în rate fără dobândă

Vei găsi city break-uri la prețuri accesibile inclusiv la agențiile de turism. Multe dintre acestea acceptă plata în până la 12 rate fără dobândă, prin intermediul unui card bancar de cumpărături.

Respectivul card de cumpărături poate fi utilizat inclusiv pentru a plăti la comercianții din străinătate sau pentru a avea o rezervă financiară într-o situație neprevăzută. În plus, pentru astfel de tranzacții nu vei achita rate lunare, ci doar sumele utilizate din linia de credit aprobată de bancă. Dacă depășești data scadentă, vei avea și o perioadă de grație, cuprinsă între 50-60 de zile, în care nu ți se percepe dobândă penalizatoare.

Platforma de comparare Sortter te ajută gratuit cu toate informațiile de care trebuie să ții cont pentru a alege cel mai avantajos card de cumpărături. Astfel, vei afla tot ce trebuie să știi despre condițiile de acordare, despre avantaje, dar și despre costurile percepute, de exemplu, în cazul retragerilor de la ATM. Comparând ofertele băncilor, pe care Sortter ți le prezintă în mod transparent, vei găsi rapid cea mai bună soluție financiară pentru nevoile tale.   

 

Cele mai citite articole

You may also like