Home Arta si educatie Amenajare living mic – Trucuri pentru decorare

Amenajare living mic – Trucuri pentru decorare

by GetLokal.ro
amenajare living mic

Din punct de vedere al designului interior livingul este incaperea cea mai importanta din casa. Este locul care reflecta cel mai bine personalitatea proprietarilor, gusturile lor, preferintele lor in materie de design, confort si functionalitate.

Fie din motive de buget sau din simpla lipsa de inspiratie in amenajarea spatiilor mici, cele mai multe livinguri sunt terne, banale si lipsite de culoare. Sunt doar spatii functionale, amenajate avand in minte doar ideea de spatiu de trecere printre piesele de mobilier si nu aduc deloc atitudine unui apartament. Iata cateva trucuri pentru a decora un living mic, usor de pus in aplicare si cu impact vizual puternic:

Tonuri blande si deschise

In timp ce pentru pereti este recomandat sa folositi alb sau culori pastelate, fiti indrazneti cand vine vorba de tavan si alegeti pentru acesta o culoare puternica. Verde smarald sau bleu ciel sau chiar mergeti mai departe si pictati tavanul. In ceea ce priveste mobilierul, foloseste culori care dau bine cu tonurile deschise de pe perete. De exemplu, daca livingul e varuit in alb opteaza pentru mobila verde deschis sau piersica pala.

Draperii inalte

Pentru a da impresia ca peretii sunt mai inalti, monteaza draperiile sau perdelele de sus de la imbinarea cu tavanul si lasa-le sa cada pana in podea. Astfel vei crea un joc intre peretele plin si perdele. Ai grija si la materiale si culori. Materialele trebuie sa fie subtiri si culorile la fel de pale si diafane precum pastelurile de pe pereti. Lumina naturala trebuie sa patrunda usor in casa.

Cele mai citite articole

Citeste si 100 idei de amenajare pentru spatii mici.
Stilul industrial: amenajari, idei, tendinte in design interior
Cum sa amenajezi o mansarda

Creativitate in dormitor – reinventarea tabliei de pat

Obiecte supradimensionate

In loc sa pui pe perete fotografii mici sau sa realizezi un colaj din mai multe obiecte suspendate este de preferat sa folosesti tablouri sau oglinzi foarte mari, care dau impresia de spatiu.

Nu pastra lucruri inutile

Cateodata noi suntem cei care sufocam spatiul fara sa ne dam seama. Inventariaza tot ce ai in living si muta de aici tot ce nu iti este util sau lucrurile pe care le folosesti foarte rar. Impacheteaza cartile citite pe care nu le vei folosi curand si creeaza pentru ele un spatiu de depozitare in alta camera, renunta la lampile de podea si monteaza aplice pe perete, inlocuieste fotoliile mari cu pouf-uri, etc.

Suprafete care reflecta lumina

Oglinzile sunt prietenele cele mai bune ale spatiilor mici. Amplasate corect, pot face o camera sa para cu pana la 50% mai mare decat e. Recomandat este sa le puneti paralel cu ferestrele pentru a si lumina incaperea mai bine.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil