Home Ne place Crinul – o floare regală! Află ce semnificații are și când îi poți dărui

Crinul – o floare regală! Află ce semnificații are și când îi poți dărui

by GetLokal.ro

Crinul se numără printre florile care se bucură de semnificații multiple din mitologie, religie, cultură. Crinul este o floare la care nu te poți raporta cu niște cuvinte simple în descriere pentru că exprimă atât de multă eleganță, cât și o blândețe fără margini. Înainte să dăruiești un buchet de crini, mai bine afli ce sentimente vei transmite cu acesta.

Crinul a pătruns în Europa ca o floare regală, transmite acest lucru prin faptul că are o tulpină înaltă și poate fi observat imediat datorită florii sale mari, formată din trei petale mirifice. Crinul se cultivă pentru a fi dăruit sau pentru a fi folosit pe post de ornament.

Semnificațiile crinului

  1. Se pare că floarea de crin este un simbol potrivit pentru căsătorie și logodna, deci poate fi un cadou potrivit pentru o astfel de ocazie. De asemenea este potrivit să-l folosești și pentru decor la genul acesta de evenimente.
  2.  O altă semnificație a crinului provine de la tulpina acestuia care este atât de dreaptă și înaltă, încât nu se poate îndoi, doar se poate rupe, ceea ce amintește de oamenii care sunt mândrii, dar această floare exprimă și noblețea.
  3.  În religie, crinul simbolizeaza puritatea, fiind un simbol al Fecioarei Maria, dar și al Sfântul Arhanghel Gavriil și al Sfântului Antonie.
  4. În trecut crinii se dăruiau nobililor și suveranilor, pentru a le transmite încrederea și iubirea pe care le-o poartă. În cadrul sentimental, floare de crin dăruită unei femei arată iubirea totală pe care i-o porți și faptul că este o femeie specială pentru tine.
  5. Există și o legendă prin care se povestește modul în care au apărut crinii. Legenda amintește că Hera își alăpta fiul, pe Hercule și în acest timp a scăpat câteva picături pe Pământ. Unele dintre picături au format Calea Lactee, iar cele ce au căzut pe sol, au înflorit și au devenit aceste flori minunate, crinii.

Culoarea crinilor  

Cele mai citite articole

Crinul alb transmite puritate și inocență, dar fiecare culoare transmite un mesaj diferit pe care  trebuie să-l cunoști pentru a oferi un buchet de crini potrivit.  

Crinul galben transmite sentimente de relaxare, chiar de distracție, pe când cel portocaliu transmite sentimente de modestie, dar și măiestrie în același timp. Crinul roșu îl poți dărui cu succes iubitei tale pentru că exprimă pasiunea amoroasă, iar crinul roz transmite vanitate.

Pentru că exprimă puritate și marchează încheierea unor capitole cu succes și începerea altora, pot fi cadoul perfect pentru terminarea liceului sau terminarea facultății. Îi poți dărui cu succes la evenimente precum logodnă sau căsătorie, poți opta pentru un buchet format exclusiv din crini ce poartă doar o culoare sau poți mixa într-un buchet cu crini de diverse culori. De asemenea poți alege un buchet sau un aranjament în care să se regăseacă mai multe tipuri de flori, printre care și grațioșii crini. Pentru orice ocazie poți apela rapid la serviciul de livrare flori Bucuresti de la Maison d’Or, și vei face un cadou minunat fără să depui  efort.  

Cele mai citite articole

You may also like