Home Utile Criterii de care să ții cont atunci când vrei să cumperi un ultrabook

Criterii de care să ții cont atunci când vrei să cumperi un ultrabook

by GetLokal.ro

Dacă ai nevoie de un laptop nou, dar nu te mai mulțumesc modelele obișnuite, un ultrabook poate fi alegerea potrivită pentru tine. Acest gadget are un design aparte, ultraportabil, fiind mult mai compact și mai subțire ca un laptop. Totodată, un ultrabook oferă o performanță deosebită, pentru că are specificații superioare unui laptop standard. 

Cum este și firesc, toate aceste avantaje vin la pachet cu un preț destul de mare de achiziție, de aceea trebuie să te asiguri că ai ales cel mai potrivit model pentru nevoile tale. Poți cumpăra un ultrabook de la Alienstore.ro, unde oferta de produse este foarte variată, dar trebuie să știi care sunt criteriile de care ar fi bine să ții cont. Te ajutăm să te decizi, prezentând în acest articol cele mai importante specificații ale unui ultrabook, pe care să le ai în vedere.

Procesorul

În funcție de bugetul de care dispui, dar și de nevoile tale, poți găsi un model cu procesor Intel Core i5 sau i7. Dacă vrei să cumperi un ultrabook doar ca să vizionezi filme sau să iei parte la cursuri online, atunci nu ai nevoie de un procesor foarte puternic. În schimb, dacă vrei să folosești noul dispozitiv pentru jocuri de ultimă generație sau pentru editare foto/video, atunci trebuie să alegi un model cu procesor cât mai rapid.

Memoria RAM

Indiferent pentru ce vei folosi noul tău ultrabook, nu are sens să alegi unul cu memorie prea slabă, pentru că vei avea cu siguranță nevoie de multitasking. Iar pentru a putea deschide simultan mai multe aplicații, trebuie să alegi un gadget care să aibă cel puțin 16GB de RAM. Dacă vei cumpăra un model mai slab de atât, atunci nici nu mai contează cât de bun este procesorul, pentru că nu vei putea lucra eficient.

Placa video

Cele mai citite articole

Procesorul grafic sau placa video este o altă specificație foarte importantă. Fiind foarte subțire, un ultrabook are de obicei placă integrată, nu dedicată, prin urmare aceasta nu se va putea schimba, în cazul în care vei dori să faci un upgrade. De aceea, este bine să alegi de la bun început cea mai bună variantă, iar în cazul unui ultrabook îți recomandăm să cauți un model cu placă video IRIS Plus Graphics sau IRIS Pro Graphics, ca să te poți bucura de o performanță deosebită.

Ecranul

Există modele de ultrabook de diferite dimensiuni, dar ideal ar fi să alegi un model cât mai compact, cu ecran de 12-14 inci. Aceste dispozitive cântăresc și foarte puțin (unele chiar sub 1 kg), fiind ideale pentru a lucra în deplasare, de oriunde ai nevoie. Marele avantaj al unui ultrabook este tocmai portabilitatea lui, prin urmare caută un model performant și suficient de mic pentru a-l putea transporta fără probleme în geantă sau în rucsac.

Bateria

Un gadget ultraportabil trebuie să aibă și o baterie cu autonomie cât mai mare. Nu vrei să te trezești că nu poți termina un proiect din cauză că s-a descărcat bateria și ți s-a închis aparatul în cel mai nepotrivit moment. Prin urmare, ai nevoie de o baterie foarte bună. Caută una care să aibă un număr cât mai mare de celule – cu cât sunt mai multe celule, cu atât crește autonomia bateriei.

Acestea sunt cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când vrei să cumperi un ultrabook. Nu omite aceste detalii, pentru că investiția trebuie să fie una pe termen lung.

Cele mai citite articole

You may also like