Home Utile Cum te poate ajuta un somn liniștit să scapi de stres?

Cum te poate ajuta un somn liniștit să scapi de stres?

by GetLokal.ro

Stresul ne consumă zi de zi cantități mari de energie și ne slăbește mult puterile. Este considerat unul dintre cele mai mari dezavantaje ale societății moderne, în prezent. În ciuda multiplelor neajunsuri pe care le oferă viața stresantă, există metode multiple pentru a ne relaxa și de a ne recupera forțele cu succes.

Fără abonamente la SPA sau weekend-uri la munte

Consideri că un somn de bună calitate te ajută să scapi de stresul cotidian? De ce anume ai nevoie pentru a dormi foarte bine și pentru a te odihni în adevăratul sens al cuvântului?

După părerea specialiștilor, este indicat să îți alegi o saltea modernă foarte confortabilă și sănătoasă pentru dormit, o pernă bună, o pilota plăcută și foarte ușoară și un set de lenjerie moale, foarte catifelată, fabricată dintr-o țesătură naturală 100%.  De ce este important să ne odihnim foarte bine?

În timpul somnului, de fapt, ne încărcăm bateriile pentru ceea ce ne așteaptă în următoarea zi. Probleme profesionale, examenele copiilor, bolile rudelor, competiția de la servici, poate chiar și stresul unui nou început de carieră, etc.

Nu este momentul potrivit să intrăm în detalii despre tipurile de somn, REM sau NREM, ritm veghe, unde Alpha, etc. Sunt lucruri științifice importante, care însă nu își au locul aici.

Scopul meu este doar de a-ți oferi soluțiile cele mai bune pentru a avea o  stare de sănătate foarte bună și pentru a te odihni cât mai eficient. Implicit, acest lucru va însemna și eliminarea unei foarte importante cantități de stres, care nu poate avea influențe bune asupra  vieții tale.

Deci, o să începem cu calitatea saltelei pe care dormi. Dacă este mai veche de 7-10 ani, este timpul să o schimbi imediat. Tehnologiile moderne au permis producerea multor tipuri de saltele care au drept efect un somn foarte sănătos și odihnitor. Este interesant și util să îți îndrepți atenția asupra ofertelor actuale pentru astfel de produse.

Apoi, vei mai avea nevoie de perne recent fabricate, de pilote ușoare și călduroase, în același timp și de lenjerii de pat care să îți ofere tot confortul din timpul somnului, indiferent de anotimp.

Nu este o investiție foarte importantă, chiar dacă va trebui să plătești ceva bani în plus. Însă, vei vedea ca efectele nu vor întârzia să apară repede și timp îndelungat. Deci, merită să faci un astfel de efort, chiar foarte repede!

Alte metode pentru a scăpa de stres

Dacă am rezolvat problema somnului sănătos în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să ne îndreptăm atenția și către metode suplimentare care ne vor ajuta sa scăpăm de stresul supărător zilnic.

Exercițiile de respirație pot fi utile de foarte multe ori. Sportul practicat în natură, comunicarea cu o persoană apropiată în care poți avea încredere, reducerea consumului de cafea și mai ales de tutun, cursuri moderne de gestionarea stresului, practicarea unui hobby, sunt doar câteva soluții la care poți apela foarte repede.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil