Home Utile Cum vreau o creștere salarială?

Cum vreau o creștere salarială?

by GetLokal.ro

Plata pentru care lucrăm la birou este cea mai mare motivație pentru o productivitate mai mare. Și când este scăzut – nu e de mirare că nu ne îndeplinim îndatoririle cu plăcere și entuziasm.

Ai fost vreodată într-o situație în care vrei dureros să câștigi mai mulți bani? Crezi că muncești mult și salariul tău este mic? Plata dvs. este pe nedrept scăzută și altele mai mare decât a dvs.?

Dar nu știi ce să faci oricum pentru a cere o creștere a salariului? Iată câteva idei despre cum să ieși din această situație nedreaptă.

Vorbește direct

Nu există o abordare mai bună decât să cereți un interviu de afaceri cu superiorul imediat și să îi spuneți direct – în text simplu, care sunt cererile dvs. de salariu. Pregătește-te în avans cu observațiile pe care le vei trimite șefului tău. De asemenea, trebuie să aveți o idee clară despre cât de mult doriți să vi se majoreze salariul.

Cel mai probabil te va întreba la ce anume te aștepți de la el. Fii realist – nu exagera cu suma solicitată, dar nu o subestima. Dar nu vă fie frică să vorbiți direct și să faceți cereri îndrăznețe – și aici adevărul biblic este că trebuie să cereți să vi se dea.

Pregătește-te cu dovezi

Dacă știi că șeful tău nu este foarte generos și este dificil să-l convingi să crească, pregătește din timp suficiente dovezi în favoarea ta, ceea ce arată că muncești pentru mai mulți bani decât primești de fapt. Adunați informații statistice – de exemplu, despre salariile lunare ale persoanelor angajate în industria dvs. și care dețin aceeași funcție. Pregătește, de asemenea, un raport lunar cu privire la activitățile pe care le desfășori. Dacă slujba dvs. este direct legată de profiturile companiei, reamintiți-vă șefului cât de important sunteți. Nu uitați să vă motivați întotdeauna cu fapte, argumente și dovezi vizuale.

Discutați problema într-o întâlnire informală

Dacă în companie practicați menținerea unor relații informale și comunicați în afara spațiului de lucru – de exemplu, mergeți la sport împreună, la o cafenea, restaurant, întâlniri prietenoase etc., puteți discuta problema acolo. Uneori este mai ușor să vă relaxați în afara mediului de lucru.

Dar chiar și într-un mediu informal, nu vorbește în niciun caz cu șeful tău ca un mediu din cartier. Arată-i devotamentul, responsabilitatea și corectitudinea ta, fără a scurta prea mult distanța. Vorbește sincer, clar și deschis și nu-ți fie rușine – dacă ai câștigat suficientă creștere salarială, ar trebui să ți-o dea.

Sursă: locuri-de-munca.eu

You may also like