Home Viata sanatoasa De ce cade parul sau se rupe?

De ce cade parul sau se rupe?

by Dinu Alexandra

E normal sa pierdem chiar si o suta de fire de par pe zi, chiar daca suna dureros. Dar cand vine vorba de ruperea parului, aici se schimba socoteala. Parul care se rupe usor are probleme. Daca nu va dati seama cum de l-ati adus in acest stadiu, parcurgeti randurile de mai jos si o sa va lamuriti.

1. Daca va place sa invartiti mereu suvitele pe degete, va jucati constant cu parul si nu ezitati sa trageti de el de cate ori aveti ocazia, va mirati degeaba ca se rupe foarte usor.

2. Daca pieptanati parul cat timp e inca ud si trageti de el fara mila pentru simplu motiv ca va grabiti si trebuie totusi sa-l descalciti cumva, iata, v-ati raspuns din nou la intrebare.

3. Cui ii place sa-si stranga parul intr-o coada foarte fixa, are aceeasi problema in final. Parul strangulat in acest fel va arata in scurt timp exact cat este de chinuit. Si alte accesorii ii pot face rau, ca agrafele prea dure sau clestii de par prea rigizi.

Cele mai citite articole

4. Daca folositi zilnic placa de par, nu faceti decat sa-l indemnati practic sa se sfarame sub degetele voastre. Placa usuca varfurile facandu-le sa cedeze mai usor. Daca nu puteti renunta la ea, macar reduceti temperatura si nu insistati pe varfuri.

5. Daca nu ratati niciuna dintre sesiunile de decolorare a parului, ati ghicit, de aici vi se trage problema. Sigur ca stilul ombre e foarte popular, dar incercati sa gasiti solutii de decolorare cat mai putin agresive. Si nu uitati sa aplicati pe varfuri tone de balsam, daca tot le tratati atat de rau.

6. Cine nu trece regulat pe la stilist pentru o improspatare a varfurilor, se va trezi cat de curand cu ele in mana. Parul trebuie taiat periodic, tocmai pentru a indeparta varfurile uscate care ajung sa se rupa.

7. Atentie si la perna pe care o folositi. Daca stiti ca aveti o problema cu parul, alegeti o fata de perna satinata pe care se va reduce frecarea firelor de par.

8. Conteaza si dieta cand va confruntati cu ruperea parului. El are nevoie de proteine pentru a fi puternic si stralucitor, dar nu in exces. Importat este sa gasiti balanta perfecta in alimentatie, pentru a va asigura sanatatea si, fireste, un par de invidiat.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil