Home Viata sanatoasa Dezinfecția sălilor și centrelor de fitness cu ajutorul tehnologiei UV-C

Dezinfecția sălilor și centrelor de fitness cu ajutorul tehnologiei UV-C

by GetLokal.ro

Curățenia și dezinfecția sălilor și centrelor de fitness sunt esențiale pentru garantarea confortului și siguranței și implicit a funcționării continue și profitabile a companiei. Factori precum spațiile închise, echipamentele comune, nivelul ridicat de umiditate și fluxul constant de oameni împiedică controlul eficient al agenților patogeni într-un astfel de cadru.

Din moment ce curățarea nu este suficientă pentru crearea unor condiții optime în fiecare încăpere din sălile de fitness, dezinfectarea cu lampa bactericida uv reprezintă o soluție pe care specialiștii o recomandă în prevenirea sau îndepărtarea posibilelor riscuri. Lumina UV-C este o tehnologie care face față inclusiv celor mai periculoase tipuri de agenți patogeni, distrugându-i în proporție de până la 99,99%. 

Unul dintre cei mai importanți producători de dispozitive de dezinfecție cu lumină UV-C este BIOCOMP. Având o experiență de peste 30 de ani în producția de lămpi bactericide și în oferirea de servicii de biosecuritate integrată, BIOCOMP are în portofoliul următoarele tipuri de produse pentru obiect de activitate: 

  • lămpi UV-C pentru dezinfecția suprafețelor (utilizate doar în absența oamenilor);
  • lămpi bactericide pentru dezinfecția aerului (pot fi utilizate în prezența umană);
  • dispozitive customizate în funcție de necesitățile companiei.

Cum funcționează tehnologia UV?

Dezinfectarea cu lămpi UV-C luptă eficient pentru a combate microorganismele dăunătoare, prin distrugerea ADN-ului lor. Lumina produsă de aceste dispozitive distruge materialul genetic și capacitatea de reproducere a agenților patogeni. Din acel moment, bacteriile, virusurile, protozoarele, ciupercile și alte microorganisme sunt considerate moarte, iar riscul de infecție este eliminat cu succes.

De ce lămpile UV-C sunt potrivite pentru dezinfecție în sălile de fitness?

Implicarea în activități fizice (indiferent de dificultatea lor) crește intensitatea respirației și implicit nivelul de umiditate din aer. Acest fenomen sporește riscul ca aerul și suprafețele să fie contaminate cu virusurile și bacteriile provenite de la oameni. Totodată, răspândirea lor este favorizată de atingerea suprafețelor infectate și de posibilitatea ca oamenii să-și atingă fața pentru a elimina surplusul de transpirație, permițând virusurilor și bacteriilor să intre în organism.

În plus, rezistența agenților patogeni la produsele biocide obișnuite devine tot mai mare, motiv pentru care companiile apelează la metode mai eficiente, mai sigure și mai sustenabile. De aceea, este esențială implementarea unor proceduri stricte de dezinfectare care să contribuie la diminuarea riscului de contractare a bolilor infecțioase. În acest sens, suprafețele, aerul și echipamentele din facilitățile de fitness trebuie curățate și dezinfectate frecvent pentru a îndepărta orice agent patogen.

Lămpile UV-C sunt potrivite pentru dezinfectarea sălilor de fitness deoarece:

  • nu implică utilizarea substanțelor chimice și nu generează nicio formă de reziduuri. Astfel, membrii sălilor de fitness nu sunt supuși riscului de a inhala, ingera sau intra în contact cu substanțe periculoase. De asemenea, tehnologia UV-C nu deteriorează echipamentele sportive.
  • Dezinfectarea se desfășoară rapid și eficient. Lămpile UV-C permit dezinfecția în sălile de sport într-o proporție de până la 99,99% dintre microorganisme dăunătoare. Manipulate corespunzător, lămpile bactericide pentru suprafețe dezinfectează încăperile fără să afecteze oamenii (fiind utilizate în absența lor), în timp ce cele pentru dezinfectarea aerului funcționează chiar și în prezența lor, asigurând o eficiență ridicată a procesului.
  • Dezinfectarea cu lumină UV-C se adresează eliminării și prevenirii tuturor tipurilor de agenți patogeni (bacterii, virusuri, ciuperci, protozoare, etc).
  • Sunt dispozitive care pot fi întrebuințate oricând este necesar. Asigurând o funcționare de până la 18.000 de ore, lămpile bactericide UV-C pentru dezinfectarea aerului și suprafețelor pot fi folosite ori de câte ori au fost expuse sălile de sport la un flux ridicat de oameni.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil