Bitcoin se află într-o cantitate limitată, la fel ca și aurul. Deci are o valoare intrinsecă ce poate crește exponențial dacă se îndeplinesc anumite condiții specifice. Tocmai de aceea BTC chiar este denumit de multe ori chiar “aur digital”.
Nu mai este de mirare pentru nimeni că din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați să cumpere o astfel de valută electronică, fapt care generează în mod natural o presiune pozitivă asupra prețului de tranzacționare pe termen mediu și lung.
BTC – moneda supremă care s-ar putea să crească nesperat de mult în următoarele luni
Îndemnurile specialiștilor de a cumpăra bitcoin sunt reale și apte ca să fie luate în seamă în condițiile în care această monedă imaterială se bucură de o încredere sporită în rândul acelora ce o tranzacționează.
În prezent, există aproximativ 18,5 milioane de unități de BTC în circulație. Scopul este ca suma să ajungă la 21 de milioane de bitcoin în anul 2140 și nu mai este posibilă crearea criptomonedei după acest plafon.
2140 pare un an foarte îndepărtat, dar la scara evoluției planetei este va sosi mai devreme decât ar putea crede umanitatea. Asta, evident, dacă o catastrofă generalizată (de tip pandemie, explozie nucleară, venirea unei specii agresive de extratereștri etc) nu va reteza definitiv evoluția speciei umane.
Analiștii afirmă că fundamentele Bitcoin sunt în prezent puternice și că este foarte probabil o creștere a prețului în viitor.
Ei cred că suntem la începutul unui alt ciclu de expansiune a valorii Bitcoin, care este probabil să ne conducă cu la o cotație de 10 – 20 de ori mai mare până la finele lui 2021.
Deținătorii de BTC probabil că deja își freacă mâinile de bucurie visând al acel moment, dar mai trebuie întrunit și acel context favorabil unei astfel de creșteri fabuloase.
Cele mai citite articole
Oricum, ideea este că previziunea de mai sus se poate adeveri, pentru că trecutul apropiat ne-a convins cât de multă forță poate avea pe anumite intervale de timp moneda virtuală rege: Bitcoin.
Noul context monetar internațional, favorabil pentru creșterea popularității banilor digitali
Până acum, acceptarea generalizată a criptomonedelor a fost în mod tradițional împiedicată de utilitatea lor relativ limitată ca instrument de schimb datorită volatilității, costurilor și vitezei de tranzacționare.
Cu toate acestea, promisiunea unor platforme tehnologice avansate oferă posibilitatea integrării monedelor digitale mult mai adânc în viața noastră de zi cu zi. Potrivit unui sondaj recent, una din zece bănci centrale, reprezentând interesele a aproximativ o cincime din populația lumii, sunt dispuse ca să emită propriile monede digitale în următorii trei ani.
Mai mult decât atât. Un nou serviciu de la PayPal va permite clienților săi să cumpere, să dețină și să vândă criptomonede direct din contul lor PayPal.
Migrația către plăți digitale și reprezentări digitale ale valorii continuă să accelereze, determinată puternic și de pandemia COVID-19, nu doar de interesul crescut pentru monedele digitale de la băncile centrale și de la consumatori.
Anthony Pompliano, cofondator al firmei de investiții Morgan Creek Digital, consideră că valoarea BTC va crește la cel puțin 100.000 de dolari într-un an și jumătate.
Criza actuală a forțat statele să urmeze politici monetare de relaxare cantitativă. Drept urmare, masa monetară crește, ceea ce conduce implicit la deprecierea monedelor naționale. În acest context, BTC câștigă, emisia sa fiind în mod obiectiv limitată, ceea ce face ca bitcoin să fie protejat de inflație.
Având în vedere cele de mai sus, nu este o idee rea ca să cumperi BTC dacă ai posibilitatea de a investi în monede electronice.
O bună platformă de tranzacționare poți accesa la adresa https://ro.exchange/bitcoin. Intră acolo pentru detalii.