Home Utile Vrei o bucătărie chic și modernă? Iată cum poți obține o astfel de combinație

Vrei o bucătărie chic și modernă? Iată cum poți obține o astfel de combinație

by GetLokal.ro

Amenajarea bucătăriei poate părea un proces destul de dificil. De multe ori poate ești între două opțiuni: amenajarea într-un stil practic sau amenajarea după criterii de design interior. Cel mai indicat ar fi să alegi o opțiune care să le îmbine pe cele două – să arate bine, dar să fie și practică, în același timp. Pentru a amenaja o astfel de bucătărie și pentru un plus de inspirație, poți urma câteva din sfaturile de mai jos. 

Iată cum să obții o bucătărie chic, modernă și practică în același timp:

Evită să alegi întreg mobilierul alb 

Deși se încadrează în designul minimalist, o bucătărie mobilată în întregime cu piese de mobilier și accesorii albe s-ar putea să nu fie tocmai cea mi inspirată alegere, mai ales dacă persoana care folosește bucătăria respectivă obișnuiește să și gătească. Așa că o idee mai bună ar fi combinarea lemnului sau imprimeurilor care imită lemnul cu alb, gri sau negru pentru o bucătărie cât mai neutră, dar care să se curețe ușor și să nu se păteze la prima tură de gătit ceva cu sos de roșii de exemplu. Un echilibru bun ar fi alegerea electrocasnicelor albe și a mobilierului în nuanțe lemnoase, calde. O combină frigorifică de la Sensodays poate fi printre piesele centrale ale bucătăriei, alături de o insulă pentru gătit, care să fie plasată central. 

Pune cât mai multe spații pentru depozitare

Cele mai citite articole

Un lucru neplăcut este să stai cu diverse lucruri înșirate pe blatul de la bucătărie. Poate da un aspect neîngrijit, ca și cum ar fi mereu dezordine. Tocmai de aceea, pentru un aspect curat și ordonat, dulapurile cu spații generoase pentru depozitarea tuturor alimentelor și veselei sunt mai mult decât necesare. Pentru a găsi cu ușurință lucrurile este recomandat să ai o compartimentare eficientă a dulapurilor în interior, astfel încât fiecare lucru să fie pus la locul său și să știi exact de unde poți un pahar, o farfurie sau cutia cu condimente. 

Pune un blat masiv din lemn 

Unul din elementele centrale ale bucătăriei este blatul, tocmai de aceea este important să alegi o piesă impunătoare, care să fie vedeta din încăpere. Un blat din lemn masiv poate fi exact această piesă centrală care să atragă atenție și să creeze niște contraste interesante în bucătăria ta. Poți alege să pui și o insulă pentru gătit în centrul camerei, care să aibă același blat din lemn, pentru a completa perfect efectul dorit. Blatul de bucătărie poate fi zona în care gătești, iei o gustare sau îți savurezi cafeaua dimineața, așa ca e important să alegi un material de calitate, rezistent, fiind o piesă extrem de folosită. 

Așadar, o bucătărie chic și modernă implică combinarea mai multor piese, accente de lemn și mobilier alb. Este important să ai un echilibru între design și elemente practice, pentru a transforma bucătăria într-un loc în care să te simți bine, dar să ai și toate condițiile necesare pentru a prepara cele mai delicioase feluri de mâncare. 

Sursă foto: pexels.com

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil