Home Utile Ghid practic de amenajare a balconului perfect

Ghid practic de amenajare a balconului perfect

by GetLokal.ro

Daca pana nu demult balconul era privit ca o simpla extensie a locuintei, ca un spatiu de depozitare sau ca un loc recreational simplist, tendintele moderne de amenajare au schimbat in totalitate aceasta perceptie. In prezent, poti folosi balconul pentru a-ti crea un adevarat colt de Rai, iar pentru aceasta vei avea nevoie sa ai in vedere cateva criterii.

Amenajarea balconului in functie de forma si dimensiune

Nu toate balcoanele sunt similare iar acest lucru este perfect pentru ca avem nevoie de diversitate. In plus, sunt atatea idei care privesc amenajarea balconului, indiferent de tipul sau, astfel incat cu siguranta vei gasi ceva care sa iti satisfaca nevoile estetice si de confort. Totusi, pentru a amenaja balcoanele in functie de forma, ar trebui sa iei in calcul urmatoarele aspecte:

Balcoanele semi-rotund au nevoie de mobilier redus ca dimensiune si de cele mai multe ori creat special pentru a coincide formei. In mod cert acest tip de balcon nu utilizeaza prea eficient spatiul, iar acest lucru se poate corecta daca utilizezi bancute pentru odihna in loc de fotolii si mese, deoarece acestea au forme potrivite si dimensiuni reduse. Pentru organizare poti folosi cateva rafturi mici, iar de preferat ar fi sa alegi produse din lemn, pentru un plus de eleganta. Pentru a-ti veni usor in ceea ce priveste acoperirea la nivelul pardoselii, poti folosi piatra naturala, deoarece aceasta se aplica fara rosturi si in consecinta nu va afecta din punct de vedere vizual estetica in ansamblul sau. 

Balcoane dreptunghiulare sau patrate – pentru ca aici te avantajeaza forma, poti cu usurinta sa integrezi mobilier de gradina, de preferat cat mai usor mai ales daca balconul este situat la etaje superioare. De asemenea, te poti folosi de aranjamente florale pentru a aduce natura in balconul tau, dar si de elemente discrete de iluminat, mai ales daca vrei sa iti petreci serile de vara pe balcon. 

Amenajarea balconului in functie de tipul acestuia

Cele mai citite articole

Balcoanele moderne, oferite de catre dezvoltatorii imobiliari si construite recent, aduc in discutie ideea de balcon deschis. La polul opus insa, cladirile vechi ofera balcoane inchise sau partial inchise, iar amenajarea la acest nivel se poate face deficitar. Poti insa sa implementezi urmatoarele solutii pentru a amenaja si in acest caz cu bun gust. 

Balcoanele deschise– ofera avantajul de a te bucura de aer curat si de o aerisire naturala, eficienta a balconului. Practic, poti transforma balconul intr-o veritabila terasa, daca amenajezi cu ajutorul unor fololii sau a mobilierului de exterior. Este insa important sa ia in vedere faptul ca este nevoie ca mobilierul sa fie de calitate, deoarece el va fi in permanenta expus factorilor de mediu. Poti opta pentru placare cu piatra naturala, poti opta pentru vaze sau ghivece speciale, pentru mese atipice si, foarte important, vei putea alege sa folosesti in amenajarea ta culori cat mai calde, cat mai apropiate de nuantele verii.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/1vieZivk1As

Balcoane inchise– dincolo de faptul ca pot fi deficitare din punct de vedere al aerisirii, poti organiza si amenaja la fel de bine si un balcon inchis, fara a scadea din frumusetea acestuia. Poti opta pentru perdele diafane pe care sa le montezi in zona ferestrelor si pentru o tamplarie de tip armonica, care sa te ajute sa te bucuri de cat mai mult aer proaspat. Poti incerca sa aduci in prim plan elemente decorative, precum un hamac sau un pat, o canapea sau un balansoar in care sa iti petreci timpul pentru relaxare. Pentru ca balcoanele inchise sunt prin definitie spatii delimitate clar, te poti folosi de oglinzi pentru a induce ideea de spatiu si de asemenea poti folosi lumina pentru a evidentia frumusetea acestui spatiu recreational.

Cele mai citite articole

You may also like