Home Viata sanatoasa Importanta de a merge la un specialist pentru un implant dentar

Importanta de a merge la un specialist pentru un implant dentar

by GetLokal.ro

Daca iti lipseste un dinte, este foarte important sa mergi cat mai repede la un specialist pentru ca problema se agraveaza in timp. Nu este doar o chestiune de estetica. Este o problema de sanatate.

Procedurile cu implanturi dentare devin din ce in ce mai putin invazive, mai putin incomode si mai rapide. Celebra „frica de dentist” nu se mai aplica aici pentru ca in cateva sedinte si aproape fara sa-ti dai seama, daca esti pe mainile unui bun profesionist, te poti bucura de un zambet perfect.

Dar inainte de a-ti alege medicul dentist, trebuie sa fii bine informat. Clinica unde mergi, profesionistul care te va trata, tehnicile pe care le aplica si experienta lui. Iar pretul nu trebuie sa fie un element decisiv, important da, dar nu decisiv pentru ca orice scadere a pretului se datoreaza unei calitati mai scazute a materialelor, serviciului sau profesionistilor mai putin calificati.

Estetic, cum va arata implantul tau?

Exista mai multi factori care afecteaza rezultatul cosmetic, dar aspectul tesutului gingival care inconjoara dintele si dintele insusi; marimea, culoarea si forma sunt principalele.

Implantul de incarcare imediata este cel care ofera cel mai bun rezultat din punct de vedere estetic si confort, intrucat prin amplasarea dintelui fix provizoriu din start se mentine mai bine volumul gingiei, ceea ce are ca rezultat un aspect mai natural. 

Cele mai citite articole

In plus, in cazul nostru, realizam un studiu estetic prin designul digital al zambetului si astfel stim care va fi rezultatul inainte de a incepe tratamentul.

Este complicata intretinerea unui implant?

Nu, un implant este mai delicat decat un dinte natural, deci va necesita mai multa ingrijire, dar nu necesita ingrijire complexa sau specifica. In plus, se pot prezice tipul de intretinere si succesul pe termen lung, iar medicul dentist trebuie sa te informeze despre toate acestea inainte de a incepe tratamentul.

Ar trebui sa stii din prima clipa ce trebuie sa faci pentru a avea grija de implant, ce controale trebuie efectuate si daca exista riscuri de care ar trebui sa tii cont. Astfel, poti avea mai multa grija de implanturile tale si le poti transforma intr-o solutie excelenta pentru viata.

Care este costul unui implant dentar?

Dupa cum stii cu siguranta, costul poate varia foarte mult de la o clinica la alta. Important este sa te intrebi de ce unele sunt atat de ieftine. In clinici, profesionistii in implantologie au zeci de cazuri de persoane care au avut implanturi „ieftine” si care vin la ei pentru a rezolva problemele rezultate in urma unei interventii proaste.

Costul unui implant, al tratamentului complet, ar trebui sa fie intre 1.000 € si 1.800 €. Orice reducere a acestei cifre se va datora utilizarii de materiale de calitate inferioara, a unor profesionisti mai putin calificati sau a unei reduceri a timpului petrecut. Acest lucru duce de obicei la esecuri care implica probleme de sanatate, proceduri noi si costuri semnificativ crescute.

Prin urmare, este esential sa o faci corect de prima data, chiar daca investitia initiala este putin mai mare.

Cele mai citite articole

You may also like