Dacă te interesează nu doar bunăstarea proprie, ci și pe cea a mediului înconjurător, cu siguranță ești conștientă de daunele pe care poluarea cu plastic le provoacă la nivel global, deci înțelegi rolul critic pe care materialele plastice din compoziția diferitelor obiecte îl joacă în exacerbarea acestei amenințări. Foarte multe produse de uz casnic, zilnic, conțin plastic care, din nefericire, nu este indicat ca fiind inclus folosit pentru fabricare. Știai că absorbantele și tampoanele clasice conțin urme de plastic și chiar pesticide?
Astfel, acestea nu doar că pot dăuna mediului înconjurător, dar pot provoca iritații și chiar compromite sănătatea aparatului reproducător feminin. Din fericire, există alternative mult mai sănătoase și lipsite de riscuri, iar Enroush, brand 100% românesc, a sesizat acest lucru: este vorba despre faptul că au pus la dispoziția femeilor produse menstruale mult mai sigure, sustenabile și biodegradabile, cum ar fi absorbante și tampoane organice, realizate din bumbac 100%, care se descompune mult mai rapid și nu dăunează mediului înconjurător.
Pentru că viitorul este reprezentat nu doar de bunăstarea individului, ci și de bunăstarea mediului înconjurător. De fapt, avem nevoie de o planetă sănătoasă, curată, revitalizată, pentru a putea întreține și susține orice formă de viață existentă pe planetă. În consecință, dacă vom continua în acest ritm, resursele planetei vor fi epuizate, nemaiputând asigura condițiile optime pentru a trăi. Cum schimbarea începe de la nivel local, este nevoie să conștientizăm, din ce în ce mai mult, cât de important este să ne însușim un comportament sustenabil.
Cele mai citite articole
Viitorul îngrijirii menstruale nu presupune alegerea produselor menstruale organice, ci și accesibilitatea la informație specifică. Spre exemplu, nu ar mai trebui să existe rușine și jenă atunci când vine vorba de subiecte considerate tabu, cum ar fi cel despre pozitii sexuale, mijloace de protecție, actul reproducerii. Sunt concepte normale, firești, și fiecare dintre noi ar trebui să dețină informațiile necesare pentru a ști cum să gestioneze anumite situații, astfel încât experiențele ulterioare să fie plăcute, confortabile și nu violente sau chiar traumatizante.
Din acest punct de vedere, există comunități defavorizate și oameni cărora încă le este rușine să abordeze aceste subiecte cu copiii și tinerii. Din păcate, lipsa educației sexuale poate avea repercursiuni dintre cele mai nefericite, care se traduc prin experiențe neplăcute, lipsa încrederii în sine, izolare, bullying și chiar scenarii mult mai dureroase. Este important să conștientizăm că există numeroase surse de informare a căror viabilitate poate fi pusă la îndoială, de aceea adolescenții trebuie să se informeze de la surse 100% sigure, certificate.
Enroush își propune nu doar să schimbe modul în care femeile au grijă de sănătatea aparatului reproducător și gestionează perioada menstruală, punând la dispoziția femeilor și adolescentelor produse organice, cu etichetă curată, ci și să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește educația fragmentară, deficitară din acest domeniu. O societate educată va ști cum să gestioneze astfel de situații, iar adolescentele nu se vor mai simți stigmatizate și rușinate atunci când vine vorba de menstruație. Frica apare din lipsa de informație.