Home Utile Avantaje de necontestat ale jaluzelelor verticale

Avantaje de necontestat ale jaluzelelor verticale

by GetLokal.ro

Deși au apărut de ceva vreme pe piață, jaluzelele verticale sunt încă pe primele locuri în preferințele utilizatorilor din lumea întreagă. Este și normal dacă ne gândim că sunt destul de ieftine, și astfel de poți bucura de o bună protecție solară a camerei în care sunt folosite, dar nu putem neglija nici faptul că oferă un aspect plăcut camerei. De fapt, sunt mult mai multe avantajele de care poți avea parte atunci când optezi pentru un astfel de sistem de umbrire al locuinței, iar în rândurile următoare le vei descoperi pe cele mai importante dintre ele.

 

Se pot adapta oricărui tip de geam

 

Da, din acest punct de vedere sunt pur și simplu perfecte. Nu negăm avantajele altor metode de umbrire a camerei, cum ar fi de exemplu draperiile, dar acestea nu se potrivesc chiar la toate tipurile de geam. Montajul jaluzelelor se poate face în pantă sau drept, și se urmărește forma perfect forma pardoselei sau a pervazului. Evident, un membru specializat al echipei noastre se va ocupa de acest procedeu, așa că totul va fi perfect. 

 

Control excelent al luminozității

 

Ne plac razele de soare, dar nu în exces. Cu toate acestea, nu putem contesta faptul că am vrea un sistem de umbrire care să ne permită să controlăm mai bine luminozitatea în cameră, astfel încât să ne simțim perfect. Din nou, o bilă albă pentru jaluzelele verticale, care îți permit să te ”joci” după cum dorești cu lumina soarelui în camera ta. Rotirea acelor fâșii de materiale ajunge până la 180 de grade, ceea ce trebuie să recunoști, este o caracteristică perfectă pentru tine. Atunci când închizi perfect lamelele, atunci ai parte și de umbra mult dorită. 

 

Unde pot fi montate jaluzelele verticale

 

Pentru că în afară de aspectul practic al acestor sisteme de umbrire, majoritatea dintre noi ne facem alegerea și după considerente estetice, apare întrebarea: unde pot fi montate jaluzelele verticale. Răspunsul este chiar simplu: în orice încăpere dorești. Au un design simplu, care le face ideale din acest punct de vedere, pentru că se potrivesc de minune în bucătărie, living, dormitor și chiar baie. Ba, mai mult, acestea se pretează să fie folosite inclusiv în cazul clădirilor de birouri sau în școli, deoarece sunt foarte practice, dar și elegante.

 

Ușor de manevrat

 

Un alt avantaj al jaluzelelor verticale este și faptul că sunt foarte ușor de manevrat. Utilizarea lor este atât de simplă, încât și un copil se va descurca foarte ușor. 

 

Pentru toate buzunarele

 

Există varianta de jaluzele verticale de lux, mult mai scumpe, dar sunt și numeroase alte modele, mult mai ieftine, și la fel de eficiente. Practic, nu costă atât de mult montarea lor, dar avantajele de care te bucuri sunt mult mai multe. 

 

Modele variate

 

Atunci când vine vorba despre jaluzele verticale, chiar nu te poți plânge că nu găsești unele care să se potrivească perfect locuinței tale. Există atât de multe modele, culori și texturi de unde poți alege, eventual chiar le poți și combina, astfel încât, la final, efectul să fie cel dorit de tine. 

 

Cum să cureți corect jaluzelele verticale

 

Întreținerea și curățarea jaluzelelor verticale nu reprezintă o probă olimpică. De fapt, este mult mai simplu să ai grijă așa cum trebuie de acestea decât dacă ai fi optat pentru al sistem de umbrire. Pentru a-ți fi mai ușor, avem pentru tine pașii pe care trebuie să-i urmezi. 

 

Aspirarea jaluzelelor

 

Din fericire, nici măcar nu este nevoie să dai jos lamelele din material textil, ceea ce îți face munca mult mai ușoară. Vei începe cu aspirarea jaluzelelor, folosind în acest scop peria pentru tapițerii montată la aspirator. Evident, trebuie ca jaluzelele să fie complet închise. Nu porni aspiratorul la putere maximă. După ce ai terminat pe o parte, rotește la 180 de grade și repetă procedura. 

 

Îndepărtarea prafului rămas

 

În cazul în care după ce ai încheiat operațiunea de mai sus și a mai rămas praf, este timpul să te ocupi așa cum trebuie de acest aspect. Folosește o cârpă uscată și perfect curată pentru a îndepărta praful rămas. Și pămătuful este la fel de eficient. Va trebui să iei fiecare lamelă în parte, pe o parte și pe alta, dar cea mai mare parte din muncă a fost făcută de aspirator, așa că nu ar trebui să fie o problemă. 

 

Spălarea jaluzelelor

 

Dacă măcar o dată la fiecare șase luni recurgi la metodele de mai sus de curățare a jaluzelelor, nu este nevoie să le și speli. În cazul în care ai neglijat acest aspect câțiva ani buni, evident că va fi nevoie de o curățare mai temeinică. Amestecă apă călduță cu săpun și apoi, cu un burete, curăță lamela textilă de sus până jos. Nu freca intens suprafața și nici nu folosi vreo substanță abrazivă. Pentru a clăti, folosește aceeași metodă. Gata, atât! Nu-i așa că a fost foarte simplu? 

 

Respectă recomandările producătorilor

 

Pentru a te bucura cât mai mult de investiția făcută, este important să respecți întocmai recomandările producătorilor. Aceștia își vor oferi informații prețioase despre cum trebuie să procedezi atunci când vine vorba despre utilizarea și manevrarea acestora, dacă există ceva instrucțiuni speciale referitor la curățarea lor și multe astfel de detalii. Chiar dacă nu sunt chiar atât de scumpe, nu îți schimbi jaluzelele verticale o dată la câteva luni, sau chiar o dată pe an, așa că ai nevoie să ții cont și de aceste sugestii. 

You may also like

Leave a Comment

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!