Home Utile Care sunt cele mai bune moduri de a curata tapiteria auto acasa ?

Care sunt cele mai bune moduri de a curata tapiteria auto acasa ?

by GetLokal.ro
Curatare tapiterie auto

Se produc scurgeri si lucruri neprevazute intr-o masina. Iar in general, scaunele sunt primele care se murdaresc si se pateaza. Pentru a te ajuta sa iti pastrezi masina curata si fara mizerie, am pentru tine cateva sfaturi utile si usoare de aplicat despre cum sa iti cureti tapiteria auto.

Curatarea tapiterie textile

In loc sa mergi cu masina la spalatorie sau la un serviciu de curatenie auto, exista mai multe moduri prin care iti poti curata singur scaunele/tapiteria textila/din panza.

  • Foloseste apa minerala. Pulverizeaza usor pe zona patata si foloseste o perie pentru a curata pata, apoi sterge-o cu un prosop curat.
  • Foloseste bicarbonat de sodiu. Amesteca intr-o ceasca o lingura de bicarbonat de sodiu cu apa calda, apoi foloseste putina solutie si o periuta de dinti pentru a curata pata. Daca este o pata mare si dificila, lasa solutia sa stea timp 30 de minute pe pata.
  • Foloseste un amestec cu otet. Se amesteca o cana de otet, cateva picaturi de detergent pentru vase si niste apa fierbinte. Amesteca totul si foloseste o perie pentru a curata pata. Apoi, foloseste apa curata pentru a clati tapiteria/scaunul.
  • Foloseste detergent pentru rufe. Daca nu ai la indemana o solutie speciala pentru tapiterie, amesteca detergentul de rufe cu apa fierbinte si umezeste petele cu el. Foloseste un prosop cu apa rece pentru a clat detergentul de pe scaun si pentru a curata pata.

Curatarea tapiterie din piele

Scaunele/tapiteria din piele necesita o ingrijire suplimentara in comparatie cu tapiteria textila/din panza, datorita calitatii premium a materialului. Pentru a curata mizeria si petele de pe piele, incearca urmatoarele metode:

  • Utilizeaza acetona sau alcool. Sterge pata cu un burete pe care l-ai scufundat in alcool. Odata ce pata s-a sters, curata alcoolul de pe scaun cu apa calda si detergent pentru vase.
  • Foloseste pasta de dinti. O tehnica mai unica ar fi urmatoarea: pune un pic de pasta de dinti pe pata respectiva si apoi foloseste o periuta de dinti pentru a curata usor pata.
  • Foloseste suc de lamaie si o crema de tartru. Se amesteca cele 2 ingrediente si se aplica usor pe pata. Ar trebui sa stea aproximativ 30 de minute si apoi poti sterge cu un burete umed. Pasta are efect de decolorare, deci ar trebui utilizata numai pe scaune de culoare deschisa!
  • Amestecul de otet functioneaza si pe scaunele din piele!

Cele mai citite articole

De asemenea, daca nu te-am convins, poti folosi si produsele noastre soft99 sau sonax. Acestea sunt mai recomandate decat aceste tehnici fiind dezvoltate de specialisti.

Sfaturi atunci cand utilizezi un produs nou pentru a-ti curata tapiteria

Inainte de a utiliza un produs nou sau de a incerca unul familiar, verifica intotdeauna daca nu decoloreaza. Acest lucru inseamna testarea produsului intr-o zona discreta pentru a te asigura de faptul ca nu decoloreaza.

Toate produsele de curatare tapiterie auto sunt diferite si trebuie sa citesti instructiunile inaintea de a incepe aplicarea lor.

Daca simpla aplicare a produsului si stergea acestuia nu functioneaza, trebuie sa iti achizitionezi si o pensula pentru detailing auto.

Sper ca aceste tehnici de uz casnic te vor ajuta sa iti pastrezi scaunele auto ca noi. Continua sa urmaresti articolele pentru mai multe sfaturi.

Cele mai citite articole

You may also like