Home Utile Cum alegem statiile de incarcare electrice? Detalii importante de luat in calcul inainte de a face o astfel de investitie

Cum alegem statiile de incarcare electrice? Detalii importante de luat in calcul inainte de a face o astfel de investitie

by GetLokal.ro

Daca pana nu demult masinile electrice reprezentau doar un ideal, un proiect al viitorului, iata ca in prezent acest lucru s-a materializat destul de repede, popularitatea masinilor electrice crescand exponential. Astfel, a crescut simultan si numarul de achizitii aferente masinilor electrice, automobile ce aduc multiple avantaje conducatorilor auto, in special daca ne raportam la perioade mai indelungate de timp. Existenta unor statii de incarcare electrice suficiente a reprezentat o provocare ce s-a conturat destul de bine intr-o prima etapa, insa din fericire lucrurile s-au schimbat radical in prezent. Mai precis, statiile de incarcare au devenit nu doar accesibile ca si cost, ci pot fi regasite si cu usurinta. 

Alegerea unei statii de incarcare electrice potrivite, poate imbraca forma unei reale provocari pe fondul existentei unui numar destul de mare de modele, ce vin la pachet cu numeroase specificatii, ce pot parea complicate. Calitatea imbunatatita a statiilor de incarcare electrice, precum si usurinta cu care pot fi utilizate, au facut ca aceste produse sa fie din ce in ce mai cautate. Iata asadar cateva aspecte importante carora este recomandat sa le acorzi atentie in alegerea unor statii de incarcare electrice! 

Tensiunea de alimentare

Un prim aspect demn de luat in calcul in alegerea unei statii de incarcare electrice are legatura cu tensiunea de alimentare. In general, exista diferente destul de mici intre producatori, insa este esential sa se tina totusi cont de acest aspect. Spre exemplu, in portofoliul celor de la Schneider Electric se pot regasi statii de incarcare electrice cu tensiuni de 220V-240V, respectiv 380V-415V. In portofoliul celebrului producator Gewiss, statiile de incarcare au o tensiune de alimentare de 220V-230V, respectiv 380V-400V.

Modalitatea de instalare

Modalitatea de instalare este de asemenea un detaliu demn de avut in vedere in alegerea statiilor de incarcare electrice, chiar daca in general acestea nu ocupa foarte mult spatiu. In prezent exista posilitatea de a opta atat pentru statii de incarcare electrice aparente,  cat si pentru modele incastrate. Recomandarea ar fi aceea de a alege cele aparente, fiind foarte usor de montat si manevrat. Trebuie insa tinut cont de locul unde urmeaza a fi instalata, acesta fiind in fond un criteriu de selectie principal in acest sens. Statiile de incarcare electrice au in general dimensiuni compacte, ceea ce le transforma intr-o alegere ideala atat in uzul casnic, cat si in cel privat. 

Puterea prizelor

Pe lista detaliilor ce au relevanta in momentul selectarii unei statii de incarcare electrice, se regaseste desigur si puterea per priza. In fond, acest lucru este asectul care va determina cat timp ai de asteptat inainte de a putea pleca din nou la drum. In prezent exista numeroase modele de statii de incarcare electrice, de aceea este esential sa se urmareasca cu atentie acest detaliu. Statiile de incarcare au fost concepute pentru a oferi o incarcare rapida, astfel ca in functie de puterea acestora (care poate oscila destul de mult) o incarcare completa poate dura de la cateva ore, pana la cateva zeci de minute. 

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil