Home Fashion Cum faci lumânări parfumate acasă?

Cum faci lumânări parfumate acasă?

by GetLokal.ro
lumanari parfumate - acasa

O lumânare parfumată hand-made poate fi cadoul perfect pentru cineva drag și cum se apropie Sărbătorile de Iarnă și vrem cu toții să-i impresionăm pe cei la care ținem cu un dar personalizat, o lumânare care să aibă aroma preferată a fiecăruia e o idee simplă și simpatică.

Aveți nevoie în primul rând de lumânări vechi sau pachete de lumânări la kilogram, de preferat din parafină albă. Nu vă recomandăm ceara simplă pentru că este scumpă și veți avea de furcă dacă vreți să le faceți colorate, întrucât va predomina coloarea galben. Luați lumânările și le topiți într-un vas pus în alt vas cu apă caldă. Nu le puneți direct pe foc, este foarte periculos și riscați să aveți un accident neplăcut.

Aveți nevoie de forme: de la cești, la pahare, chiar formele de gheață sau de brioșe dacă vreți să fie mai micuțe sau forme din hârtie dacă vreți să rămână foar lumânarea, fără un borcan sau o ceașcă „la pachet”. Sfatul nostru este să încercați și într-un banal borcan, vor arăta senzațional.

Cele mai citite articole

O sfoară din bumbac este perfectă pentru fitil. Îl așezați în formă și fixați fitulul cu o scobitoare sau un creion, astfel încât să stea pe centru atunci când turnați ceara, precum în fotografia de mai jos:

Pentru lumânări colorate, culorile de ulei sau pigenții praf se toarnă în ceara topită, pentru o lumânare aromată, câteva picături de ulei esențial sunt suficiente.

Turnați încet ceara peste fitil și lăsați la răcit. În cazul în care vreți să oferiți și recipientul îl puteți decora după pofta inimii, dacă vreți ca rezultatul final să fie doar lumânarea, atunci lăsați cu tot cu recipient la congelator câteva zeci de minute, pentru a putea scoate lumânarea din forme.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil