Home Utile Cum sa alegi piesele potrivite pentru tractor?

Cum sa alegi piesele potrivite pentru tractor?

by GetLokal.ro

Toata lumea stie ca un fleac poate duce la defectiunea unui tractor. Problema de avarie sau simpla piesa defecta, o avarie brusca poate pune foarte usor in dificultate si necesita o schimbare imediata a piesei.

Chiar daca iti cunosti bine meseria si tractorul, uneori poate fi dificil sa stii de unde sa incepi sa schimbi piesa tractorului sau de unde sa cumperi piese de schimb utilaje agricole.

Asadar, iata cateva sfaturi simple si eficiente si a te intoarce la munca fara probleme.

Tractoare unice, piese unice

Cine spune industria agricola spune mecanizare. Tractorul fiind unul dintre principalele instrumente ale agriculturii, intretinerea lui este esentiala.

Pentru ca modelele de tractoare sunt numeroase, la fel si piesele de schimb. Prin urmare, este important sa fii bine informat inainte de a te angaja la achizitionarea pieselor de schimb.

Intr-adevar, tractorul agricol, in functie de specialitate, are piese care variaza enorm de la un model la altul. In timp ce unele tractoare vor avea nevoie de motoare puternice, altele vor avea nevoie de motoare mai putin puternice.

Depinde de tipul de recolta si de modelul tractorului. De exemplu, tractoarele de vie sau de arboricultura vor necesita cadre destul de inguste.

Astfel, fiecare tractor are specialitatea sa si fiecare tractor necesita un anumit model de piesa. Pentru a nu te insela in alegerea piesei de schimb, este important sa iti identifici nevoile si sa iti cunosti bine tractorul.

Cele mai citite articole

Pentru a gasi piese de cea mai buna calitate, poti consulta dealerii online. Astfel, poti gasi cu usurinta, de exemplu, piese de tractor la preturi bune.

Identifica-ti nevoile

Primul lucru de facut inainte de a incepe sa cumperi piese pentru tractorul tau este sa iti identifici nevoile.

Intr-adevar, iti va fi mai usor sa gasesti piesa de care ai nevoie nu numai ca ai identificat-o, dar ai localizat si locatia exacta in care se afla in tractorul tau.

Pentru a gasi cat mai repede piesele necesare tractorului tau, este indicat sa identifici clar cateva elemente precum referinta exacta a pieselor tale, dar si dimensiunile acesteia sau numarul de serie al tractorului tau.

Sa ai referinta precisa a pieselor tale

Este necesar sa cunoasteti exact referinta originala a pieselor. Intr-adevar, aceasta referinta originala, cunoscuta si ca OEM, care provine de la producatorul englez de echipamente originale, este esentiala.

Cu aceasta referinta precisa, iti va fi mult mai usor sa-ti gasesti rolul, fiind sigur ca nu vei gresi!

Afla dimensiunile exacte

Daca este necesar sa cunosti referintele precise ale pieselor, este esential sa te informezi si despre dimensiunile celei de schimbat, altfel exista o sansa din doua ca piesa sa nu fie potrivita!

Pentru a cunoaste dimensiunile exacte ale piesei tale, este indicat sa o scoti din tractor pentru a lua dimensiunile. 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil