Home Utile Cum să alegi un laptop atunci când ești freelancer

Cum să alegi un laptop atunci când ești freelancer

by GetLokal.ro

Atunci când ești freelancer, laptopul și telefonul mobil sunt două dintre cele mai importante instrumente pe care le ai la dispoziție pentru a-ți desfășura activitatea profesională. Astfel, în momentul în care vrei să îți achiziționezi un nou laptop, e necesar ca acesta să corespundă nevoilor tale, dar și ca alegerea făcută să fie în funcție de anumite criterii.  

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi un laptop pe care să-l achiziționezi: 

În funcție de domeniul în care activezi, vei stabili și resursele de care ai nevoie

Atunci când ești fotograf sau videograf, cu siguranță, ai nevoie de un laptop cu spațiu de stocare mare și al cărui ecran să îți permită editarea până la cel mai mic detaliu. În schimb, atunci când activitatea ta profesională presupune doar realizarea și editarea unor documente, cerințele unui laptop nu ar trebui să fie atât de ridicate. Astfel, cel mai important este să înțelegi care sunt nevoile tale și ce specificații ar trebui să aibă laptopul tău. 

 Greutatea laptopului 

 Un alt aspect foarte important de luat în calcul atunci când îți dorești să faci un nou pas și să îți iei un nou dispozitiv de pare să lucrezi este greutatea acestuia. Ca freelancer de cele mai multe ori vei avea partea de multe ședințe și, evident, de multe deplasări pe care trebuie să le faci. De aceea, îți vei dori ca laptopul să fie unul cât mai ușor și care poate încăpea în geanta sau rucsacul tău. Recomandarea noastră este să te orientezi către modelele slim sau ultra slim.

Autonomia 

Cele mai citite articole

După cum am mai menționat, în viața de freelancer pot fi perioade în care ești mai mult pe drumuri decât la birou, motiv pentru care ai mereu nevoie ca bateria laptopului tău să te ajute și să îți ofere posibilitatea de a-ți face treaba oriunde te-ai afla. Astfel, poți opta pentru un laptop marca HP de la Altex.ro, cunoscut pentru faptul că au o autonomie destul de ridicată. 

Laptop sau tabletă?

Ei bine, deși tableta poate fi mai mobilă decât un laptop, aceasta nu te va ajuta să îți duci treaba la bun sfârșit. Aceasta nu are resursele și nici specificațiile necesare pentru activitatea ta, indiferent de domeniul în care activezi, însă, cu toate acestea, ea îți poate fi utilă atunci când mergi la întâlniri de afaceri sau atunci când ai nevoie să îți rezolvi un task urgent, dar nu foarte complicat. 

În final, un aspect important de care să ții cont atunci când faci o nouă achiziției este bugetul pe care îl ai la dispoziție. Studiază piața și vezi exact ce îți poți cumpăra și care ar fi dispozitivele recomandate. 

Sursa foto: pexels.com 

Cele mai citite articole

You may also like