Home Servicii Aspecte de care trebuie sa tii cont cand inchiriezi spatii industriale

Aspecte de care trebuie sa tii cont cand inchiriezi spatii industriale

by Dinu Alexandra

Toti cei care cauta spatii industriale de inchiriat in Bucuresti pentru a pune pe picioare afacerea lor sau pentru a o extinde trebuie sa tina cont de anumite aspecte in acest sens.

Unele companii care propun clientilor inchirierea spatiilor industriale profita de faptul ca nu exista foarte multe locatii corespunzatoare pentru un anumit domeniu de afaceri si propun un pret foarte mare de inchiriere sau includ mici „capcane” in contractul de inchiriere. Acest lucru nu este valabil pentru compania GVA Activ, a carei misiune este aceea de a ajuta oamenii sa gaseasca locul perfect pentru desfasurarea afacerii. Daca toate detaliile sunt puse la punct, insa lipseste spatiul potrivit, acesta se poate inchiria in cativa pasi simpli.

Cele mai citite articole

Criterii de inchiriere a spatiului industrial

In vederea inchirierii spatiului industrial, trebuie sa se tina cont de urmatoarele criterii pentru succesul afacerii:

  • Dotari – cladirea trebuie sa se potriveasca din punctul de vedere al caracteristicilor fizice cu afacerea si cu activitatea ce urmeaza sa fie desfasurata. Se va tine cont de dotarile minime si de permisiunea pe care proprietarul o da (sau nu) pentru a face modificari.
  • Cablurile de comunicare – este foarte importanta existenta cablurilor de comunicare, a liniilor telefonice moderne, a conectarii la o retea de fibra optica sau la retele de internet cu trafic ridicat.
  • Electricitatea si aerul conditionat – spatiul industrial pe care cei interesati urmeaza sa il inchirieze trebuie sa poata furniza suficienta energie electrica pentru necesitatile afacerii sau ale productiei. Persoanele interesate trebuie sa tina cont de numarul de prize si de capacitatea acestora, de cat consum poate suporta reteaua electrica si de existenta unui generator si a aparatelor de aer conditionat.
  • Locatie – pentru inchirierea unui spatiu industrial se va tine cont si de locatia acestuia. Succesul afacerii este legat de pozitia aleasa pentru activitatea ce urmeaza sa fie desfasurata. O pozitie centrala este favorabila atat pentru angajati, cat si pentru clienti.
  • Valoarea chiriei – odata gasit spatiul industrial, trebuie sa se tina cont si de valoarea chiriei. Criza economica actuala si contextul financiar ii determina pe proprietari sa ceara preturi mai mari si contracte pe o perioada mai mica, cu posibilitatea de prelungire.
  • Accesul clientilor, al angajatilor, al furnizorilor – spatiul industrial ales trebuie sa fie usor accesibil, sa dispuna de locuri de parcare, de spatii suficient de mari si de hale in care tirurile sa poata descarca marfa sau sa poata incarca comenzile.
  • Vecini – spatiul industrial ales trebuie sa fie intr-un loc retras daca activitatea desfasurata implica multa galagie sau trafic al tirurilor. De asemenea, este bine ca perosanele interesate sa tina cont si de vecinii pe care urmeaza sa ii aiba, daca exista concurenta in apropiere si daca apropierea unor blocuri de locuinte poate determina oprirea activitatii la o anumita ora.

Dupa gasirea locatiei industriale de inchiriat ideale, este necesara o anumita perioada de timp pentru ca proprietarii sa se obisnuiasca. Faptul ca potentialii clienti nu dau navala chiar din prima saptamana sau faptul ca furnizorii si distribuitorii nu gasesc imediat locatia nu reprezinta un aspect negativ sau un lucru de care trebuie sa se ingrijoreze proprietarii afacerii, ci trebuie sa se inarmeze cu rabdare.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil