Home Servicii Cum să economisești bani când îți creezi un site web?

Cum să economisești bani când îți creezi un site web?

by GetLokal.ro

Dacă ești la început sau pur și simplu ai un buget limitat pentru crearea unui website, există modalități simple și la prețuri modice care, gestionate atent, pot furniza rezultate extraordinare. Este importantă, însă, o abordare metodică în acest proiect și e recomandat să urmărești scopuri bine definite, rezultate în urma unei cercetări minimale a ceea ce definește un website de calitate și o experiență plăcută în navigarea web.

Dacă te interesează subiectul pentru un proiect personal sau vrei deocamdată doar să te informezi, atunci rândurile de mai jos îți vor fi de un real folos.

Alegerea denumirii potrivite

Primul și probabil cel mai important pas este alegerea numelui viitorului website – este esențial ca acesta să fie reprezentativ, scurt și ușor de memorat, să descrie cât mai bine imaginea firmei. O denumire inspirată prezintă atuuri imbatabile pe piața online:

  • Îmbunătățește vizibilitatea și asigură o poziționare clară în piață, consolidând totodată și reputația mărcii;
  • Influențează semnificativ poziționarea în rezultatele furnizate de motoarele de căutare (SEO) – crește astfel vizibilitatea website-ului și cantitatea de trafic, care aduce mai mulți vizitatori;
  • Creează reputație și credibilitate, oferind imaginea de profesionalism și seriozitate de care orice afacere are nevoie, indiferent de dimensiuni;
  • Reprezintă o investiție a cărei valoare crește în timp, exact ca o proprietate imobiliară situată într-o zonă dezirabilă, fără a fi necesară vreo cheltuială suplimentară.

Înregistrarea domeniului

După ce ai ales numele și ai stabilit cu certitudine că acesta nu este deja rezervat de o altă entitate, este necesar să treci la înregistrarea domeniului – de exemplu, înregistrează un domeniu web aici. Costul poate varia de la sume infime, de ordinul a câțiva euro pe an, până la prețuri care depășesc chiar 10.000 euro anual. În cazul domeniilor premium – formate de obicei din două, trei litere – prețurile sunt mult mai mari. Pentru anumite extensii, precum .ro sau .com, domeniile au aceleași costuri, indiferent de numărul de caractere utilizat, în timp ce alte domenii – cum ar fi cele cu extensia .eu – nu pot fi înregistrate decât de către cetățeni din state membre ale Uniunii Europene.

Găzduirea online

Cele mai citite articole

Alegerea furnizorului de servicii de găzduire și a unui pachet de servicii potrivit website-ului este un alt pas important, fără de care nu ar fi posibilă accesarea paginilor site-ului. În procesul de selecție trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Posibilitatea de a primicertificat de securitate gratuit – cunoscut și ca certificat SSL, acesta reprezintă protocolul de securitate cu rol de autentificare a site-ului și de criptare a schimbului de informații pe internet între browser-ul web al utilizatorului și serverul pe care este găzduit website-ul. Este important, deoarece furnizează încredere potențialilor vizitatori, ajută la o poziționare mai bună în rezultatele motoarelor de căutare, căci site-urile https sunt preferate celor http, crește viteza de încărcare a paginilor.
  • Găzduirea conturilor de e-mail personalizate – la acest serviciu poți adăuga o soluție de găzduire e-mail de tip business, care înseamnă viteză mai mare de acces, mai puțin spam, back-up garantat, securitate sporită, servicii de scanare și filtrare a mesajelor.
  • Uptime găzduire cât mai mare – disponibilitatea serviciului de găzduire.
  • Posibilitate de găzduire a website-ului pe noul standard IPv6 – este protocolul viitorului, care înlocuiește treptat vechiul standard IPv4.
  • Găzduire DNS anycast – asigură o încărcare mai rapidă a paginilor online, securitate sporită în fața atacurilor cibernetice, favorizează accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori și oferă un nivel ridicat de redundanță.
  • Asistență tehnică și suport clienți.

Crearea de website

După ce ai rezervat domeniul și ai ales serviciul de găzduire, a venit momentul pentru a-ți crea site-ul propriu-zis. Pentru a respecta intenția de a economisi pe parcursul demersului online, poți utiliza:

  • O platformă de tip CMS (content management system), precum WordPress, Joomla sau Drupal – te ajută să construiești, să modifici și să gestionezi conținutul website-ului până în cele mai mici detalii;
  • O aplicație de tip website builder (Wix, Squarespace) – instrument online care te susține să creezi, fără prea mare efort, site web sau cod CSS și HTML.

Trebuie să mai știi că în cod HTML poți lucra structura și conținutul website-ului, în timp ce în cod CSS vei gestiona aspectele legate de design și personalizare a imaginii.

Așadar, cu un minim efort de documentare și cu ajutorul unor instrumente gratuite sau disponibile la prețuri modice, activitatea pe internet îți oferă inclusiv posibilități de a economisi sume importante. Acestea îți pot servi ulterior ca investiții în promovarea online a afacerii, astfel încât să îți crești vizibilitatea în fața potențialilor clienți. Oricare ar fi alegerea ta, îți dorim succes!

 

Cele mai citite articole

You may also like