Home Utile Grile ventilatie din PVC – sisteme alternative eficiente de aerisire

Grile ventilatie din PVC – sisteme alternative eficiente de aerisire

by GetLokal.ro

Locuințele compacte au nevoie de o conexiune foarte bună cu exteriorul pentru ca acestea să creeze un mediu plăcut și confortabil. Un spațiu aerisit nu doar că vine cu beneficii pentru sănătate, dar protejează locuința de anumite efecte care ar putea produce deteriorări atât pe interior, cât și pe exterior.

În cazul în care ai vreo cameră fără ferestre în locuință, ar fi indicat să montezi niște grile ventilatie pentru o mai bună evacuare a aerului. De cele mai multe ori, garsonierele și apartamentele mai vechi sunt proiectate fără ferestre în baie sau în camerele de depozitare și în astfel de situații este nevoie de soluții urgente. 

Dacă și tu te numeri printre locatarii care au în locuința o încăpere cu un sistem de ventilatie precar, atunci urmărește acest articol redactat de Electric14.ro, magazin specializat în produse electrice, în care îți vor fi prezentate importanța și avantajele unui sistem pe bază de grile de ventilatie. 

Care sunt efectele unui spațiu fără un sistem de aerisire eficient?

Așa cum a fost menționat anterior în articol, există câteva efecte negative cu impact pentru o încăpere fără ferestre sau sisteme de ventilatie bine conectate la exterior. În lipsă de aer curat, atmosfera va fi constant neplăcută și nu vei reuși să găsești nivelul de confort necesar pentru a te odihni sau pentru a-ți desfășura activitățile. 

Mai mult decât atât, lipsa de ventilație duce la acumularea poluanților interiori, cum ar fi dioxidul de carbon, vapori chimici și alți alergeni, ceea ce poate afecta negativ sănătatea respiratorie și poate provoca și mai mult disconfort. 

Spațiile neaerisite, fără ferestre sau grile ventilatie instalate, în special băile, pot avea niveluri ridicate de umiditate, ceea ce favorizează dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor, care pot deteriora structura clădirii și pot contribui la probleme de sănătate, cum ar fi astm, sinuzită sau chiar probleme de vedere diverse. 

Poți avea probleme și de climatizare, iar temperatura din camera poate atinge cote insuportabile, mai ales în sezonul de vară. Mai presus de orice, vei avea nevoie de mai mult timp de curatare a spațiului tau. 

Grilele te pot ajuta să eviți toate aceste situații în cazul în care instalarea unei ferestre este imposibilă. 

Grile ventilatie din plastic și PVC – avantajele materialelor

Cele mai citite articole

Avantajele grilei de aerisire din plastic sau PVC sunt multiple. În primul rând, sunt rezistente la coroziune și nu se oxidează sau ruginesc, spre deosebire de cele metalice sau de otel, ceea ce le face potrivite pentru utilizare în medii umede sau expuse la umezeală, cum ar fi băile. 

Un alt beneficiu important este izolarea termică. Un sistem pe bază de grile ventilatie din plastic și în special cele din PVC, are proprietăți izolatoare termice bune, ceea ce poate contribui la ridicarea nivelului de confort termic a spațiului în care este instalat.

În aceeași măsură, sistemul pe bază de grile ventilare de plastic este mai puțin costisitor, datorită materialelor confectionate la un preț redus, dar cu toate acestea la fel de eficiente ca alte modele din metal sau aluminiu. 

Cum se montează o grila ventilatie: pe perete sau pe tavan? 

La capitolul montaj, veștile sunt excelente! Un sistem de grile ventilatie se monteaza cu ușurință. Trebuie doar să alegi cadrul potrivit pentru a te asigura că primești un flux de aer eficient în încăpere. Înainte de toate, verifică ce dimensiuni ai disponibile pentru grila de ventilație.

În cazul în care nu există un spațiu care să conecteze camera cu exteriorul trebuie să apelezi la un specialist care să te ajute să creezi un canal de legătură. Gaura trebuie să fie pe dimensiunile grilei. Acestea se pot înșuruba pentru a obține stabilitate și pentru a rămâne pe pe poziții, chiar și în situațiile în care curentul de aer este mai puternic. 

De cele mai multe ori acestea se instalează pe unul din pereții clădirii, dar există posibilitatea ca acestea să se monteze și pe tavan, mai ales dacă locuința se află la ultimul etaj.

Un sistem de ventilatie vents pe bază de ventilator de perete reprezintă o altă soluție din categoria produselor de aerisit. Acesta este silențios și poate avea dimensiuni mai mari. În timpul verii, acesta poate răcori încăperea, prin adaosul de aer. Spre deosebire de un sistem de grile ventilatie, acesta se amplasează doar în perete și poate necesita intervenția unui specialist. 

Găsești grile ventilatie cu un raport excelent calitate-pret pe Electric14.ro!

Gama de grile ventilatie de pe Electric14.ro reprezintă soluția pentru orice locuință. Grilele din plastic, dotate cu plasa antiinsecte sunt perfecte pentru a schimba atmosfera din încăperile fără ferestre. Pe site poți explora catalogul Electric14 de grile care variază între 100 și 120 mm și ventilatoare puternice pentru pereți, la preturi accesibile.

Vezi ofertele Electric14.ro și comanda online produsul potrivit nevoile tale. Beneficiezi de transport rapid și sigur. 

Cele mai citite articole

You may also like