Home Utile Îți dorești o cabină de duș? Află tot ce trebuie să știi când alegi o cabină de duș

Îți dorești o cabină de duș? Află tot ce trebuie să știi când alegi o cabină de duș

by GetLokal.ro

Te gândești să renovezi baia pe care o ai acasă, dar nu te-ai decis încă dacă vrei monta o cadă sau o cabină de duș. Cada ar fi mai potrivită pentru momentele de relaxare. În schimb, cabina de duș este mai practică. Iată de ce este mai avantajos să montezi în baie o cabină de duș!

Avantajele cabinei de duș

De ce este bine să montezi în baie o cabină de duș? Specialiștii mirashowers.co.uk sunt de părere că dușurile sunt mai potrivite pentru persoanele ocupate. Sunt ușor de folosit și eficiente, transformându-le într-o alegere potrivită pentru cei care nu au suficient timp la dispoziție. De asemenea, cabinele de duș sunt potrivite pentru persoanele cu mobilitate scăzută. Totodată, spre deosebire de căzi, cabinele de duș se pot curăța mai ușor. Dușurile sunt mai avantajoase și din punct de vedere al consumului de apă, spre deosebire de căzi. Este important să alegem și materialele din care sunt fabricate cabinele de duș. Cele confecționate din materiale de proastă calitate sau foarte ieftine se vor deteriora în scurt timp. De exemplu, o cabină de duș din sticlă nesecurizată se poate sparge oricând dacă este manevrată necorespunzător.

Întreținerea cabinei de duș

Cele mai citite articole

Un avantaj important al cabinelor de duș este faptul că acestea sunt ușor de întreținut. Atenție însă la soluțiile de curățare folosite! Unele pot afecta materialul din care sunt realizate cabinele de duș. O atenție deosebită trebuie acordată elementelor care se îmbină din structura cabinelor de duș, pentru că acolo se depune săpun, iar din cauza umezelii pot apărea porțiuni de mucegai sau alte tipuri de microorganisme ce ar putea afecta sănătatea familiei. Asigură-te că ștergi bine toate elementele cabinei de duș!

Alegerea cabinei de duș

Criteriile de selecție a unei cabine de duș sunt design-ul și materialul din care aceasta e confecționată. Recomandate sunt cabinele din sticlă securizată, deoarece au un grad de protecție ridicat. De asemenea, elementele de îmbinare trebuie să fie confecționate din materiale de calitate, pentru ca ele să nu ruginească. Sunt de evitat elementele din plastic, deoarece se deteriorează foarte repede. În ceea ce privește dimensiunile, trebuie alese cabine de duș care să permită utilizarea confortabilă. De asemenea, pot exista și cabine de duș cu hidromasaj, care te pot ajuta să te relaxezi și mai mult atunci când faci duș.

Poziționarea corectă a cabinei de duș

Cabina de duș trebuie să fie montată astfel încât să ofere siguranță, dar și funcționalitate. Primul pas este montarea cădiței cabinei de duș. Ea trebuie așezată pe o suprafață plană și aproape de sursele de apă. Urmează îmbinarea ușilor cabinei de duș. Pentru etanșeizare, este recomandată folosirea unui chit de silicon, care trebuie lăsat să acționeze timp de 24 de ore.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil