Home Evenimente Reguli pe care trebuie să le știi înainte de a juca Omaha

Reguli pe care trebuie să le știi înainte de a juca Omaha

by GetLokal.ro

Când vine vorba de cea mai populară variantă de poker la nivel mondial, Texas Hold’em este favoritul. Totuși, în timp ce Texas Hold’em continuă să domine lumea pokerului, Omaha câștigă rapid teren pe măsură ce cazinourile din întreaga lume încep să ofere acest joc.

Jucătorii recunosc rapid că  Omaha are multă activitate și că 4 cărți sunt mai distractive decât 2. Înțelegerea regulamentelor de poker Omaha prezentate ca pe Sloturi pe Tocuri  este primul lucru pe care ar trebui să îl faci dacă ești unul dintre jucătorii dornici să încerci jocul. Ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să te așezi la masă, să nu cunoști regulile și să ajungi să plătești pentru asta ulterior.

Reguli de poker Omaha

Există multe seturi de reguli alternative disponibile și fiecare locație în care joci va avea un set de reguli oarecum diferit. World Series of Poker este autoritatea în ceea ce privește tot ceea ce ține de poker, prin urmare, învățarea regulilor de poker Omaha prin aplicarea regulamentelor lor ca punct de referință va fi ceea ce ai nevoie.

Trebuie să folosești 2 cărți

Jucătorii primesc 4 cărți din prima atunci când joacă poker Omaha în loc de 2, ceea ce reprezintă cea mai mare diferență între pokerul Omaha și Texas Hold’em. De două ori mai multe cărți înseamnă de două ori mai multă activitate, nu-i așa? Nu chiar.

Acest lucru se datorează faprului că jucătorii să folosească 2 din cele 4 cărți înmânate. La o masă de Omaha, doar două cărți din mână pot fi combinate cu trei cărți de pe masă pentru a forma o mână de poker cu cinci cărți.

REGULA:

Pentru a crea cea mai bună mână de cinci cărți de poker posibilă, un jucător poate folosi doar trei cărți de pe masă și oricare două dintre cele patru cărți din mână.

Cu toate acestea, în Omaha, jucătorii trebuie să aibă 2 cărți de aceeași culoare în mână pentru a crea o culoare cu cele de jos.. Este nevoie de puțin exercițiu pentru jucătorii noi, dar odată ce te obișnuiești cu acest lucru, va deveni rapid un lucru natural.

Este nevoie de 4 cărți pentru a câștiga

Cele mai citite articole

Atunci când joci Omaha, trebuie să folosești exact 2 cărți din  mână, așa cum tocmai am discutat. Din cauza cerinței de a dezvălui toate cele 4 cărți la final pentru a câștiga orice parte din pot, următoarea regulă poate fi puțin neclară.

REGULA:

Cu excepția cazului în care sunt singura mână rămasă în joc, jucătorii trebuie să își dezvăluie toate cărțile cu fața în sus pe masă pentru a câștiga orice parte din pot.

Chiar dacă afișați  doar două cărți, dealerul nu va putea să vadă întreaga mână de patru cărți și nu veți putea câștiga potul. Pentru a vă asigura că nimic nu este trecut cu vederea în calitate de jucător începător, este recomandabil să vă întoarceți întreaga mână atunci când vă vine rândul și să lăsați dealerul să vă vadă cărțile.

Veți pierde cu siguranță potul dacă nu vă dezvăluiți toate cărțile, deși majoritatea jucătorilor fac această greșeală doar o singură dată. Fă-ți o favoare și învață din greșelile altor jucători și nu rata un pot pe care l-ai câștigat, pentru că nu ți-ai expus toată mâna.

Cărți văzute

Fiecare joc de poker are reguli unice în ceea ce privește cărțile expuse.

Regula de poker Omaha pentru cărțile expuse este că toate cărțile predecesoare flopului care sunt expuse trebuie înlocuite, iar toate cărțile prematur arse și întoarse de către dealer trebuie, de asemenea, înlocuite, indiferent de acțiunea jucătorilor care nu au acționat încă în acea rundă de pariere.

REGULA:

În cazul în care dealerul împarte prematur orice carte înainte ca pariurile să fie încheiate, acele cărți nu vor fi jucate, chiar dacă un participant care nu a acționat decide să renunțe.

Arderea și întoarcerea prematură a cărților fac parte din joc atunci când joci într-un cazinou live și chiar dacă celălalt jucător decide să renunțe și jură că oricum avea de gând să renunțe, acea carte se va întoarce în pachet. 

Concluzie

Dacă nu ați avut încă ocazia să jucați Omaha, ar trebui să o faceți chiar acum. Este un joc cu adevărat distractiv! Atunci când joci Omaha online, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la niciunul dintre regulamentele de poker Omaha menționate mai sus, pe care ar trebui să le cunoști înainte de a începe un joc. În schimb, computerul va avea grijă de toate pentru tine!

Cele mai citite articole

You may also like