Home Utile Scaun birou ideal. Cum să ai parte de confortul la care visezi

Scaun birou ideal. Cum să ai parte de confortul la care visezi

by GetLokal.ro

Confortul devine o prioritate atunci când corpul tău îți comunică prin semne de oboseală că ai nevoie de o schimbare. Un scaun de birou nou poate fi răspunsul pentru zilele lungi și stresante în fața calculatorului.

Știai că starea noastră de sănătate și productivitatea la muncă depind într-o mare măsură de calitatea scaunului de birou? Scaunul de birou a fost inventat de savantul Charles Darwin, care i-a adăugat scaunului său de laborator o pereche de roți. Cu ce scop? Pentru a-și accesa lucrurile sale mai liber și mai rapid. 

Scaun birou ideal – importanța criteriului ergonomic

Statisticile spun că aproximativ 80% din timpul în care ne derulăm activitatea profesională săptămânală, din cele minimum 40 de ore, îl petrecem stând în poziția șezândă.

Atunci ai nevoie de un scaun de birou, care să aibă o construcție ergonomică, cu suport lombar. De asemenea, acesta trebuie să aibă și un spătar reglabil care să îți relaxeze mereu spatele și să îl susțină într-o poziție corectă. 

Picioarele și roțile trebuie să fie ajustabile, în funcție de înălțime, dar și de alți parametri. Este esențial să ai confortul mult dorit chiar și în cele mai lungi și obositoare zile de lucru. 

Scaun birou. Funcții suplimentare pentru un plus de confort

Scaunele de birou mai sunt numite și directoriale. Pentru un plus de confort unele au funcții suplimentare precum înălțime reglabilă cu piston pe gaz și mânere pentru un plus de confort, iar altele au un șezut multistrat și spătar generos cu tetieră.

Alte scaune de birou directoriale au confortul asigurat de compartimentele tubulare, umplute cu fibre moi, care acoperă atât șezutul cât și spătarul scaunului. Pentru împătimiții de jocuri pe calculator există numeroase modele de scaune gaming. 

Scaun birou – Cum să îți alegi culoarea

Cele mai citite articole

Scaunele de birou au numeroase forme și mărimi variate. Designul are scopul de a crea o ambianță cât mai plăcută. Culorile joacă un factor important și pot avea o semnificație aparte, în funcție de gustul și personalitatea fiecăruia.

De exemplu, culorile naturale pot aduce un plus de confort deoarece este mai ușor ca privirea să se adapteze acestor nuanțe. Daca vrei să adaugi lumină unui spațiu, alege scaune de birou albe. Culoarea verde este asociată cu natura și alungă anxietatea. 

Una dintre culorile preferate pentru scaunele si accesoriile de birou este culoarea neagră pentru că nu este pretențioasă din punct de vedere al întreținerii.

Rezistența materialului, dificultatea întreținerii și igienizării, gradul de aerisire, dar și designul sunt elementele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi tapițeria.

Scaun birou. Care este poziția corectă a corpului 

Acestea sunt criteriile după care te ghidezi pentru a avea o poziție corectă a corpului pe scaunul de birou: Spatele se poate mișca între 90-100 grade, pe un spătar reglabil; De asemenea, picioarele trebuie să atingă solul, în mod natural, la un unghi de 90 de grade; Zona ta lombară trebuie să se încadreze perfect în curbura spătarului, iar capul să se sprijine la înălțimea potrivită pe tetieră. 

Un alt avantaj important al scaunelor de birou ergonomice este efectul pozitiv pe care îl au asupra fluxului sanguin. Știai că reglarea scaunului la un unghi de 90 de grade face să ai o bună circulație sangvină care previne umflarea sau amorțirea picioarelor?

Investiția într-un scaun de birou de calitate este o soluție viabilă, deoarece investim în confortul nostru personal și în sănătate. Descoperă o gamă variată de scaune birou în portofoliul SomProduct: https://www.somproduct.ro/

Despre SomProduct

SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Cele mai citite articole

You may also like