Home Fun Te tenteaza sa iei parte la activitati de vanatoare dar nu stii de unde sa incepi? Iata cateva sfaturi utile pentru crearea unei garderobe potrivite!

Te tenteaza sa iei parte la activitati de vanatoare dar nu stii de unde sa incepi? Iata cateva sfaturi utile pentru crearea unei garderobe potrivite!

by GetLokal.ro

Inca din cele mai vechi timpuri, vanatoarea a reprezentat una dintre principalele alternative la care omul a trebuit sa apeleze pentru a-si putea procura hrana si, implicit, pentru a putea supravietui. Cu toate ca in societatea contemporana aceste activitati nu mai sunt necesare pentru ca o persoana sa aiba ce pune pe masa, ele continua totusi sa se bucure de o popularitate destul de ridicata ca urmare a emotiilor intense ce pot fi retraite aici.

Hainele de vanatoare: de ce sa tii cont?

Majoritatea vanatorilor cu vechime in domeniu cunosc importanta alegerii unor haine de vanatoare potrivite, acestea putand sa influenteze considerabil modul in care intreaga activitate va fi desfasurata. Avand la baza intentia de a veni in sprijinul incepatorilor, in componenta articolului de fata se vor putea regasi cateva indicatii utile cu privire la intocmirea unei garderobe potrivite.

Cele mai citite articole

In primul rand, fiecare vanator profesionist este de parere ca o imbracaminte bazata pe un sistem de tip multistraturi va fi intotdeauna mai eficienta decat imbracamintea bazata pe un numar redus de articole vestimentare groase. Explicatia este una cat se poate de clara. Mai multe straturi vor permite o mai buna adaptabilitate la conditiile meteo regasite pe parcursul activitatii, vanatorul alegand sa echipeze sau sa dezechipeze hainele dupa nevoile sale. De asemenea, atunci cand vine vorba de urmarirea vanatului, o jacheta sau haina foarte groasa ar putea sa se agate sau sa ingreuneze procesul de alergare, aspecte deloc benefice pentru vanator.

In al doilea rand, este important sa se adopte un stil vestimentar in functie de tipul de vanatoare pentru care se va opta. De exemplu, un vanator dornic sa stea ascuns pentru ore bune pana cand vanatul isi va face aparitia va beneficia mai mult de pe urma utilizarii salopetelor in detrimentul pantalonilor obisnuisti. Pentru cei care vor o combinatie intre mers si opriri spontante, se recomanda sa se apeleze la o pereche de pantaloni in talie cu intariri la genunchi.

In concluzie, acestea sunt cateva sfaturi importante de care merita sa tii cont atunci cand iti realizezi o garderoba pentru vanatoare.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil