Home Utile Top 5 Motive Sa Finisezi Podelele Din Lemn Cu Ulei Natural Pentru Lemn

Top 5 Motive Sa Finisezi Podelele Din Lemn Cu Ulei Natural Pentru Lemn

by GetLokal.ro

Sunt foarte mulți factori de luat în considerare cand vrei sa alegi solutia optima de protectie a unei podele din lemn. Ai putea avea o podea din lemn prelucrat sau una din lemn masiv, acest lucru îți va schimba abordarea.

Trebuie totuși sa determini care opțiune este cea mai buna în funcție de cat de mult trafic va fi pe podeaua respectivă și la ce factori de mediu va fi expusă. Dacă nu reușești sa gasesti singur un răspuns, Decorator Shop iti ofera mai multe detaliii despre ce ulei pentru lemn sa folosesti si unde.

Acum sa discutam despre principalele 5 motive pentru care sa folosesti uleiuri pentru lemn naturale:

Uleiul natural pentru lemn este mai eficient

Uleiurile naturale pătrund mai adânc in lemn, în comparație cu uleiurile sintetice. Asta înseamnă că vor avea un efect mai puternic și de durata si podeaua ta va capata proprietăți noi în funcție de cantitate/straturile de finisaj.

Umiditatea poate avea efecte devastatoare asupra podelelor din lemn, așa ca trebuie sa faci tot posibilul sa o protejezi.

Uleiurile naturale oferă protectie lemnului

Dacă ești în căutarea unui strat de protectie simplu, de baza, orice soluție de finisare a lemnului va fi relativ eficienta. Totuși, uleiurile naturale pentru lemn duc performanța stratului de protectie la un alt nivel.

Soluțiile normale de finisare a lemnului rămân de obicei la suprafața, in schimb, uleiul pentru lemn patrunde adanca in fibra și oferă o protectie mult mai bună și mai durabilă.

Cele mai citite articole

O durabilitate asemănătoare poate fi obtinuta si cu o protectie simpla pentru lemn, dar pentru aceasta va fi nevoie de aplicarea mai multor straturi.

Uleiurile pentru lemn imbunatatesc aspectul

Rolul finisajelor pentru lemn nu este doar de a oferi o protectie de baza și o nuanță puțin diferită, cele mai bune finisaje pentru lemn îi accentuează structura și îl fac sa iasă în evidență.

Uleiurile naturale folosite la finisarea lemnului vor scoate în evidenta frumusetea si desenul natural al lemnului. Poți folosi și soluții sintetice pentru protectia lemnului care îi vor schimba culoarea sau nuanța, dar cu uleiurile naturale lemnul rămâne în centrul atenției.

Uleiurile pentru lemn simplifica mentenanta

Podelele din lemn masiv necesita mentenanta, oricare ar fi finisajul pe care îl alegi. Totuși, daca folosești uleiuri naturale, nu vei fi nevoit sa le slefuiesti de fiecare data.

Ca sa mentii finisajul mai mult timp, trebuie sa folosești un produs de curatare care nu ataca stratul de finisaj si un mop din microfibra care sa nu zgarie suprafata, dar cu protectia ridicata oferita de uleiurile naturale, lucrările de mentenanță vor fi mult mai rare.

Uleiurile naturale sunt prietenoase cu mediul

Uleiurile naturale pentru lemn nu sunt la fel de volatile ca cele sintetice, deci sunt mult mai prietenoase cu mediul și cu tine cand le aplici. Acestea reprezinta o alegere excelenta pentru cei carora le pasă de mediul înconjurător și se gandesc la următoarele generații.

îți recomand acum sa citesti informațiile despre ulei pentru lemn publicate de Decorator Shop pentru a găsi produsul perfect în funcție de situația ta, gasesti linkul în introducere.

Cele mai citite articole

You may also like